Tenis

Ćorić ponovno uspješan, svladan Mayer za treće kolo turnira u Miamiju

Sportnet • subota, 24.03.2018.
Ćorić ponovno uspješan, svladan Mayer za treće kolo turnira u Miamiju
Foto: EPA

Nakon odličnog nastupa u Indian Wellsu, gdje je u polufinalu izgubio od Rogera Federera, Borna Ćorić dobro je otvorio i Masters 1000 turnir u Miamiju gdje je svladao Leonarda Mayera...

PIŠE: Jan Šneler

Iako nije imao, u dosadašnjoj karijeri, dobrih iskustva s argentinskim tenisačem Leonardom Mayerom, u drugom kolu ATP Mastersa u Miamiju, Borna Ćorić bio je uspješan. Gotovo tri sata trajao je meč, a Ćorić je još jednom pokazao kako bi u novoj sezoni mogao pružati odlične partije u kontinuitetu.

U prvom setu oba tenisača su počela s vrlo dobrim servisom. Imao je hrvatski tenisač break priliku u prvom gemu, no vrlo brzo Mayer je otklonio tu opasnost. Veliku priliku Argentinac je imao prilikom šestog gema. Došao je do 15:40 i s dvije break šanse mogao doći do prednosti.

Ćorić je izdržao taj napad, no Mayer je svoje naplatio u osmom gemu. Prvu break priliku, treću u setu, Ćorić je uspio obraniti, ali drugu šansu Mayer nije propustio te je poveo s 5:3. Servirajući za set Argentinac je pogriješio, a hrvatski tenisač odlično odgovorio te odmah vratio izgubljeni servis iz prethodnog gema.

Set je otišao do tie-breaka u kojem je prednost dobio Ćorić. Uzeo je mini break i poveo s 3:2, no sljedeća dva svoja servisa nije uspio osvojiti te je Mayer vrlo brzo došao do vodstva 6:3. Ćorić se uspio vratiti i osvojiti dva svoja servisa, no Argentinac je također bio koncentriran te osvojio 13. igru sa 7:5.

Drugi set počeo je slično kao i prvi, samo što je ovoga puta prvi servirao hrvatski tenisač, a argentinski je imao break šansu. Kao i u prvom setu, breaka nije bilo. U četvrtom gemu koji je trajao dosta dugo, Ćorić uspijeva doći do break šanse koju i iskorištava. Uspješno je nastavio Ćorić sa svojim servisom, iako je u sedmom gemu, Mayer imao šansu za povratak izgubljenog servisa.

Odlično je odradio drugi set Ćorić i sa 6:3 došao do izjednačenja. U konačnom, trećem setu, problemi za Ćorića počeli su već pri prvom njegovom servisu. Mayer je imao 15:40 i dosta opasno je živio tada hrvatski tenisač. Uspio se Ćorić obraniti, no Argentinac dolazi do još jedne break prilike, nakon izjednačenje, koju ponovno Ćorić neutralizira.

Kvalitetno je igrao Ćorić, imao šansu u trećem gemu koju nije iskoristio, ali onda onu puno veću, u sedmom gemu, nije smio propustiti. Ponudio se Mayer, meč je već bio u priličnoj kasnoj fazi i svaka takva šansa se mora iskoristiti. Ćorić je imao 15:40, dvije break šanse koje u toj fazi imaju težine i meč lopte. Odmah prvu iskoristio je Ćorić i suvereno nastavio s velikom prednošću koračati prema meču.

Sigurnim servisom do kraja meča, Ćorić je osvojio treći set sa 6:4 i uspješno apsolvirao prvog protivnika u Miamiju. U 3. kolu hrvatski će tenisač igrati protiv boljeg iz susreta osmog nositelja Jacka Socka i Indijca Yukija Bhambrija koji se preko kvalifikacija plasirao na turnir. Protiv Indijca Ćorić još nije igrao dok protiv Socka ima omjer 1:1, s tim da se svi vrlo rado prisjećamo pobjede nad američkim tenisačem u četvrtfinalu Davis Cupa 2016. godine.

ATP Miami, 2. kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska) - Leonardo Mayer (Argentina) (5)6:7 6:3 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!