Košarka

VIDEO: Još jedna sjajna utakmica Šarića i Sixersa za pobjedu protiv Minnesote

Petar Jenjić • nedjelja, 25.03.2018.
VIDEO: Još jedna sjajna utakmica Šarića i Sixersa za pobjedu protiv Minnesote
Foto: EPA

Šestu uzastopnu pobjedu upisali su Philadelphia 76ersi, a večeras su u svom Wells Fargo Centru svladali Minnesota Timberwolvese sa 120:108. Gotovo sve bilo je riješeno nakon tri furiozne četvrtine Sixersa koji nastavljaju s odličnim predstavama...

Sa sjajnim igrama nastavljaju Philadelphia 76ersi koji su pred svojim navijačima upisali šestu uzastopnu pobjedu, jureći prema osiguravanju prvog doigravanja nakon šest godina. Večeras su bez većih problema svladali Minnesota Timberwolvese i treću uzastopnu utakmicu u gotovo cijeloj posljednjoj četvrtini odmarali početnu petorku.

Sixersi su jako dobro krenuli u utakmicu, prvo ime svakako je bio vrlo raspoloženi Dario Šarić. Hrvatski košarkaš u prvih pet minuta ubacio je 11 od 16 koševa svoje momčadi bez ijednog promašaja. Domaća momčad igrala je vrlo dobro tijekom prve dionice i koristila slabiju šutersku večer Timberwolvesa koji su noćas slavili u Madison Square Gardenu protiv Knicksa.

Nakon nešto mirnije druge dionice u kojoj je bez većih problema održavala prednost, Philadelphia je odlično otvorila drugo poluvrijeme. Seriju 15:4 u prvih pet minuta tricom je zaključio Robert Covington, a domaća momčad stigla je do okruglih 20 koševa prednosti (74:54).

Sixersi su treću četvrtinu zaključili s 39 ubačenih poena što se činilo i više nego dovoljno da još jednom u preostalih 12 minuta igraju bez prevelikog stresa po pitanju konačne pobjede. Ipak, zbog dolaska Minnesote na deset koševa minusa, dvije i pol minute prije kraja, u utakmicu se vratilo malo drame pa tako i Ben Simmonsa i Joel Embiid na teren. No, bilo je prekasno za preokret gostujuće momčadi.

Embiid je bio najefikasniji kod Sixersa s 19 poena i šest skokova, odmah iza njega bio je Dario Šarić s 18 koševa (3/4 za dva, 3/6 za tricu, slobodna bacanja 3/5), tri skoka i dvije asistencije za 20 minuta na terenu. Vrijedi izdvojiti novi triple-double Bena Simmonsa, četvrti u posljednjih sedam utakmica. Australac je utakmicu zaključio s 15 koševa, 12 skokova i 13 asistencija.

Najbolji je kod Timberwolvesa bio Andrew Wiggins sa 16 koševa i osam skokova, dok su po 15 poena i 11 skokova dodali Gorgui Dieng i Karl-Anthony Towns.

NBA:
Philadelphia 76ers - Minnesota Timberwolves 120:108

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!