Tenis

Dvostruka NCAA prvakinja preokretom do pobjede protiv Donne Vekić

Branimir Korać • nedjelja, 25.03.2018.
Dvostruka NCAA prvakinja preokretom do pobjede protiv Donne Vekić
Foto: EPA

Donna Vekić nije uspjela proći u četvrto kolo turnira u Miamiju. Nakon što je poražena Petra Martić, njenim stopama otišla je i Donna Vekić izgubivši u tri seta od Amerikanke Danielle Rose Collins...

Donna Vekić unatoč dobrom ulasku u meč nije uspjela proći do četvrtog kola Miamija. Domaća igračica Danielle Rose Collins svladala ju je u tri seta iskoristivši Donnin potpuni pad u drugom i trećem setu gdje je ukupno uhvatila samo tri gema.

Collins se tenisu ozbiljnije posvetila tek u posljednje tri godine, prije toga dva puta je osvajala titulu američke NCAA prvakinje, a nakon završetka studija ozbiljnije se posvetila teniskoj karijeri i danas je igračica iz Top 100 svjetskog tenisa.

Za ulazak u glavni ždrijeb Miamija morala je uspješno proći kroz kvalifikacije, to je i napravila te u drugom kolu glavnog turnira iznenadila 16. nositeljicu, sunarodnjakinju Coco Vandeweghe.

Protiv Vekić nije najbolje ušla u meč, Donna je u trećem gemu stigla do breaka da bi Collins vrlo brzo uzvratila. Imala je Amerikanka kod 3:2 i 15:40, nije to iskoristila i onda je u sljedećem gemu izgubila servis. Vekić je do kraja seta zadržala prednost i povela sa 6:4.

Još je sve izgledalo dobro za Donnu do 2:2 u drugom setu nakon čega dolazi do ogromnog pada u igri i velikog preokreta Collins. Do kraja meča Amerikanka je izgubila samo jedan gem i to drugi u trećem setu te je zasluženo slavila s 4:6, 6:2, 6:1.

Vekić tako završava s nastupom u Miamiju, a Collins prolazi u četvrto kolo. Tamo će igrati protiv Portorikanke Monice Puig koja je u dva seta svladala Mariju Sakkari.

Miami, treće kolo:
Danielle Collins (SAD, Q) - Donna Vekić (Hrvatska) 4:6, 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • labrador240126.03.2018. u 02:12
    Ocito novinar nije gledao mec jer je smijesno napisati tekst bez ikakvog spomena od Doninoj ozljedi.
    labrador2401
  • Dinko Bilich25.03.2018. u 23:19
    Ozljeda ?
    Dinko Bilich