Nogomet

Ćorluka: "Meksiko je odličan, bit će teže nego protiv Perua"

hns.family • ponedjeljak, 26.03.2018.
Ćorluka: "Meksiko je odličan, bit će teže nego protiv Perua"
Foto: EPA

Dokapetan Vatrenih Vedran Ćorluka najavio je nadolazeći sraz s Meksikancima, što će biti još jedan izazovan ispit uoči početka Svjetskog prvenstva.

Hrvatska nogometna reprezentacija u dosadašnjim je prijateljskim utakmicama s Meksikom bilježila pobjede, no Meksiko je uzvraćao u natjecateljskim okršajima. Vedran Ćorluka zna kako bi mogla izgledati skorašnja utakmica u Dallasu.

"Meksiko je odlična, čvrsta momčad i sigurno će nam biti još teže nego protiv Perua. Slični su Peruancima, ali pojedinačno snažniji, a momčadska igra možda im je i najveća kvaliteta. Mi ih pobjeđujemo u prijateljskim utakmicama, a oni nas na svjetskim smotrama. Hrvatska će Meksiku također biti dobar test, bit će agresivni, okomiti i brzi kao i uvijek", kaže.

"Od Hrvatske očekujem da bude bolja nego u Miamiju - rezultat je važan u svakoj utakmici, a raspletom protiv Perua ne možemo biti zadovoljni. Imamo mladih, kvalitetnih igrača koji će dobro zamijeniti šestoricu koja se vratila u Europu, svi oni igraju u dobrim klubovima i vjerujem da tu neće biti problema", nastavio je Ćorluka.

Kakve su hrvatske šanse u Rusiji?

"U teškoj smo skupini, pri čemu je Argentina izraziti favorit. No, na Svjetskom prvenstvu nema lake utakmice i sve će momčadi imati svoju priliku proći skupinu. Moramo ići korak po korak", rekao je hrvatski dokapetan.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!