Nogomet

Rakitić: "Hrvatska će izgledati dobro, a rezultat je uvijek važan"

hns.family • utorak, 27.03.2018.
Rakitić: "Hrvatska će izgledati dobro, a rezultat je uvijek važan"
Foto: EPA

Dokapetan Vatrenih Ivan Rakitić siguran je da će Hrvatska protiv Meksikanaca odigrati kvalitetnu utakmicu, u potrazi za još jednom prijateljskom pobjedom protiv snažnog suparnika.

Posljednjeg dana američke turneje hrvatsku nogometnu reprezentaciju očekuje sraz s Meksikom, protiv kojega su u povijesti ubilježene sve tri prijateljske pobjede, ali i dva poraza na svjetskim prvenstvima.

"Očekujem dobru utakmicu jer smatram da je Meksiko jedna od ponajboljih momčadi na Svjetskom prvenstvu. Imaju pojedince koji igraju na vrhunskoj razini. Došli smo u SAD kako bismo se okušali i protiv neeuropskih momčadi, to nam je jako važno", najavio je Ivan Rakitić uoči susreta u Dallasu.

Hrvatska će zaigrati bez šestorice prvotimaca, no Rakitić ističe kako to neće utjecati na želju za pozitivnim rezultatom:

"Igrači su u zahtjevnom razdoblju klupske sezone, no imamo mladih igrača koji će dobiti priliku za dokazivanje i mislim da će Hrvatska izgledati dobro. Maksimalno poštujemo Meksiko, a ići ćemo na pobjedu, kao i u svakoj drugoj utakmici. Bit će dobra atmosfera, stadion će biti pun, i želimo prezentirati Hrvatsku u najboljem mogućem svjetlu te potvrditi kako smo na Svjetskom prvenstvu spremni igrati protiv najboljih".

Motiva također ne nedostaje.

"Ovo je hrvatska reprezentacija i velika je čast predstavljati svoju zemlju tako brojnoj publici kao što će biti slučaj u Dallasu. Želimo pokazati da smo pravi, premda utakmica s Peruom nije završila kako smo zamislili. Ne moramo razgovarati o izostancima, mi koji smo ovdje usredotočeni smo na davanje svog maksimuma", kaže Rakitić.

"Uživat ćemo u ambijentu punog stadiona. Dobro ćemo se pripremiti i odigrati ozbiljnu utakmicu, to nam je prilika pokazati kako hrvatska uistinu ima reprezentaciju visokog nivoa. Rezultat je uvijek važan, to želimo dokazati i protiv Meksika", zaključio je.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!