Nogomet

VIDEO: Ukrajina slavila, slaba predstava Japana

Sportnet • utorak, 27.03.2018.
VIDEO: Ukrajina slavila, slaba predstava Japana
Foto: EPA

U belgijskom Liegeu, nogometaši Japana odigrali su drugu prijateljsku utakmicu te ponovno razočarali igrom. Nakon remija s Malijem, danas je bolja bila Ukrajina...

PIŠE: Jan Šneler

Nakon što su prošlog tjedna remizirali s Malijem, nogometaši Japana nisu se proslavili niti u današnjoj utakmici. Protiv afričke reprezentacije spasio ih je pogodak u posljednjoj minuti, dok danas takvog spasa nije bilo te su morali priznati poraz.

Utakmica nije mogla početi lošije za Japance. Nakon svega dvadesetak minuta igre Ukrajina je došla u vodstvo i to autogolom Naomichija Uede. Utakmica nije krenula žustro i prilično uspavano su djelovale obje ekipe. Ipak, pred sam kraj prvog dijela, Japan uspijeva doći do izjednačenja.

U 41. minuti Gaku Shibasaki je asistirao, a Tomoaki Makino lijepo pogodio za izjednačenje. Do kraja prvog poluvremena rezultat se više nije mijenjao. Nakon petnaestak minuta nastavka izbornik Ukrajine Andrej Ševčenko odlučio se na tri izmjene, a upravo jedna od njih pokazala se kao pun pogodak.

U 69. minute najbolji igrač Ukrajine Jevhen Konopljanka asistirao je Oleksandru Karavajevu koji je ušao sedam minuta ranije i donio drugi gol Ukrajini. Do kraja utakmice izvršeno je još nekoliko zamjena, ritam utakmice potpuno je pao i pravih prilika više nije bilo.

Iako se tek radi o prijateljskim dvobojima, izbornika Japana Vahida Halilhodžića svakako može zabrinjavati loša igra njegove momčadi. Činjenica je da ako su ove dvije utakmice prikazale brojne manjkavosti u igri Japana i na Svjetskom prvenstvu ih čeka iznimno težak, gotovo Sizifov posao, ako razmišljaju o prolasku skupine.

Kirin kup, prijateljska utakmica:
Japan - Ukrajina 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!