Tenis

Novi težak meč za Bornu Ćorića i nova pobjeda za četvrtfinale Miamija

Sportnet • srijeda, 28.03.2018.
Novi težak meč za Bornu Ćorića i nova pobjeda za četvrtfinale Miamija
Foto: EPA

Nastavljaju se odlične partije hrvatskog tenisača i trenutno 36. na ATP ljestvici, Borne Ćorića, koji je pobjedom protiv Denisa Šapovalova ušao u svoje prvo četvrtfinale Masters 1000 turnira u Miamiju...

PIŠE: Jan Šneler

Nakon što je prije desetak dana ostvario prvo polufinale na turniru iz Masters serije, Borna Ćorić je na putu da isti rezultat ponovi i u Miamiju. U meču budućih zvijezda svjetskog tenisa, kako često ljubitelji tenisa vole reći, Ćorić je svladao Denisa Šapovalova i usprkos umoru i iscrpljenosti nastavio koračati prema renkingu karijere.

Odlično je izgledao Ćorić u prvom setu. Dobro je servirao, prilično lagano osvajao gemove na svoj servis, no za nešto više nedostajala je još bolja igra na Šapovalovljev servis. Prvi set otišao je do tie-breaka u kojemu je hrvatski tenisač izgledao fantastično.

Odmah je na početku napravio mini break i poveo s 3:0. Nije trebalo dugo čekati te je Ćorić još jednom oduzeo servis Kanađaninu i sve potvrdio mini breakom za 7:2 i osvajanje prvog seta. Niti drugi set nije krenuo loše za hrvatskog tenisača.

U drugom gemu, Šapovalov mu je omogućio tri break prilike, no nažalost hrvatski tenisač ih nije uspio iskoristiti. Kanađanin je bio koncentriraniji u petom gemu te je došao do 0:40 i tri šanse da prvi puta oduzme servis Ćoriću. Hrvatski tenisač uspješno je obranio prve dvije, no treća lopta otišla je na stranu kanadskog tenisača koji je došao do breaka.

Ćorić se ipak nije predao te je uspio povratiti izgubljeni servis u osmom gemu. Taman kad se činilo da će zbog dobre igre u tom gemu, ali i činjenice da ima prednost prvog servisa, Ćorić iskoristiti tu psihološku prednost, Šapovalov mu je oduzeo servis. Bilo je jasno kako sada Kanađanin neće posustati te je sigurnim servisom došao do 6:4 i izjednačio.

Prva dva seta bila su samo uvod u dramu trećeg seta. Oba tenisača vrlo su malo radili na suparnikovom servisu i prilično lagano branili vlastite servise. Ipak, u šestom gemu, Ćorić dolazi do break šanse. Naizgled lagani smash udarac imao je Šapovalov, no prilično nevjerojatno je promašio i omogućio Ćoriću da mu oduzme servis.

Ćorić je poveo sa 4:2, imao servis za novo vodstvo i protivnika koji je kardinalno pogriješio u prethodnom gemu. Činilo se kako hrvatski tenisač igra gem meča i kako ovakvu šansu ne smije propustiti. Nažalost, dogodilo se upravo suprotno. Šapovalov je došao do 0:40 i tri break šanse. Ćorić je uspio obraniti dvije, doći do prilike da potpuno psihološki slomi Kanađanina, ali treća je opet bila sretna za Šapovalova koji je vratio rezultat u egal.

Iako su tenisači proveli već više od dva sata na terenu, u posljednjim gemovima trećeg seta gledatelji su mogli uživati. Fantastični su bili pojedini poeni, izmjene kojih se ne bi posramili niti najveći tenisači te su u pravu bili svi koji puno očekuju od ove dvojice mladih tenisača.

Postalo je jasno kako će Ćorić s obzirom na prednost prvog servisa nakon devetog gema biti u prednosti jer bi svaki break označavao i meč. U desetom gemu, Šapovalov je ponovno napravio strašnu grešku u krucijalnim trenucima. Prilikom 15:30 za Ćorića, Šapovalov radi dvostruku grešku i omogućuje hrvatskom tenisaču dvije meč lopte.

Još jednom, Ćorić nije najbolje reagirao na veliku priliku te je Šapovalov uspio obraniti obje break lopte. Sreća ipak prati hrabre te je Šapovalov još jednom pogriješio, a hrvatski tenisač treću meč loptu ipak je iskoristio i osvojio treći set sa 6:4.

Iako ovo sigurno nije bio najbolji tenis koji Ćorić može pružiti, hrvatski tenisač igra jako dobro te je nakon prvog polufinala Mastersa u karijeri (Indian Wells ove godine), došao do četvrtfinala Mastersa u Miamiju. Uz to što će sigurno ostvariti najbolji renking karijere, Ćorić je na pragu još jednog polufinala što bi uvelike potvrdilo sjajan ulazak u sezonu za hrvatskog tenisača.

Protivnika u četvrtfinalu Ćorić će saznati nakon meča Alexandera Zvereva, petog tenisača na ATP ljestvici i Nicka Kyrgiosa.

Masters Miami, osmina finala:
Borna Ćorić (Hrvatska, 29) - Denis Šapovalov 7:6(2) 4:6 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.03.2018. u 11:22
    Bravo,svaka cast samo budi uporan i dalje.
    Obrisan korisnik