Nogomet

Rusi ponovno imaju problema s rasizmom, FIFA pokrenula novu istragu

Branimir Korać • četvrtak, 29.03.2018.
Rusi ponovno imaju problema s rasizmom, FIFA pokrenula novu istragu
Foto: EPA

Rasizam u Rusiji na sportskim borilištima nije novost, Rusi imaju priličnih problema s huliganizmom i to su stvari koje brinu Fifu uoči Svjetskog prvenstva. Posljednji slučaj rasističkog ponašanja zabilježen je na dvoboju protiv Francuske prije dva dana...

Prijava je bila vrlo brza i već dva dana nakon što je odigran dvoboj između Rusije i Francuske u St. Peterburgu, pokrenuta je istraga protiv Ruskog nogometnog saveza.

Naime na meti navijača bili su Paul Pogba i Ousmane Dembele što je naišlo na osudu francuske javnosti, ali i dijela ruske javnosti koja je svjesna problema.

Prvi koji su prijavili rasistička skandiranja bili su fotoreporteri agencije AFP koji su prijavili rasistička skandiranja prilikom izvođenja kornera navedenih igrača.

FIFA je potvrdila kako će istražiti sve navode i propisati kazne ako se to pokaže potrebnim,.

Inače ruska reprezentacija i klubovi često su na meti europskih i svjetskih tijela zbog čestih problema s navijačkim ponašanjem u smislu rasističkog skandiranja. Dolazila su upozorenja iz Uefe i Fife kako bi kazne mogle biti drastične, a Svjetsko prvenstvo moglo bi biti ogroman ispit za Ruse.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!