Tenis

Rusedski o Đokoviću: "Ponekad je potrebno više vremena za povratak, nismo svi kao Federer"

Petar Jenjić • petak, 30.03.2018.
Rusedski o Đokoviću: "Ponekad je potrebno više vremena za povratak, nismo svi kao Federer"
Foto: EPA

Nekadašnji četvrti igrač svijeta Greg Rusedski vjeruje kako će se Novak Đoković vrlo brzo vratiti u formu koja ga je krasila proteklih godina. Iako je po prvi puta od 2007. godine izgubio tri meča zaredom, Kanađanin tvrdi kako je to više problem psihološke prirode jer dugo nije igrao...

Novak Đoković nakon poraza od Hyeona Chunga na Australian Openu odlučio je operirati lakat koji ga je i ranije već odvajao od terena. Ipak, sam povratak nakon spomenute operacije nije prošao dobro. Srpski tenisač poražen je u prvom susretu na Indian Wellsu, a zatim i na Mastersu u Miamiju čime je po prvi puta od 2007. godine izgubio tri uzastopna meča.

Nekadašnji četvrti igrač svijeta Greg Rusedski vjeruje kako će se Đoković uspjeti vratiti u pravu formu: "Zaista nisam zabrinut za Đokovića, vjerujem da će njegov potpuno povratak uslijediti onog trenutka kad bude maksimalno spreman, kada s mentalnom stabilnošću bude ulazio u mečeve. Znak pitanja jest stanje lakta nakon operacije. To je morao napraviti i sada je samo pitanje vremena kada će pronaći način da se vrati u formu."

Iako je muči s formom, Đoković je prijavio sve turnire na zemljanoj podlozi, Masterse u Monte Carlu, Madridu i Rimu, a tako i drugi Grand Slam sezone - Roland Garros.

"Ne bih se iznenadio kada bi Novak bio onaj stari i prije početka Roland Garrosa, odnosno prije Wimbledona. Veliki je igrač, a tako brzo ne možete sve izgubiti. Problem je psihološke prirode jer djeluje kako se brzo umara, nešto što nije pokazivao u prošlosti. No kada ste dugo odvojeni od tenisa potrebno vam je više vremena kako biste se vratili. Nismo svi kao Roger Federer", zaključio je Rusedski.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!