Hrvatski Telekom Prva liga, 27. kolo, 30.03.2018, 16:00 h
Cibalia
Cibalia 1:1 Lokomotiva
Lokomotiva

VIDEO: Kolinger u završnici utakmice šokirao Vinkovce

Sportnet • petak, 30.03.2018.
VIDEO: Kolinger u završnici utakmice šokirao Vinkovce
Foto: FaH

Nakon što je jučer Rudeš uzeo tri boda protiv Istre i bodovno se izjednačio s Vinkovčanima na dnu tablice, Cibalia je danas propustila odlijepiti se od konkurenata pošto je u samoj završnici utakmice ostala bez dva velika boda...

AUTOR: Stipe Dedić

Cibalia je u posljednjim trenucima utakmice ispustila pobjedu protiv Lokomotive. Imali su domaćini 1:0 i igrača više, no ukazao se za Lokomotivu Denis Kolinger i zabio u 90. minuti susreta za konačnih 1:1. Bod će u svakom slučaju više rastužiti domaćine, jer, osim činjenice da su oni ti koji su ispustili dva boda, sada imaju tek bod prednosti pred Rudešom i čekat će momčad iz Vinkovaca duga i teška borba za opstanak.

Bila je ovo ujedno i prva utakmica Davora Rupnika na klupi Vinkovčana. Rupnik je na klupi zamijenio Mladena Bartolovića kojem se uprava zahvalila nakon katastrofalnog poraza od Rijeke u prošlom kolu.

Sve bitno u prvom poluvremenu dogodilo se u rasponu od tri minute. U 16. minuti susreta domaćini su tražili kazneni udarac. Luka Muženjak je s ruba kaznenog prostora uputio prilično mlak udarac kojeg je branič Lokomotive Ante Majstorović pokušao primiriti, no pritom mu se lopta odbila u ruku. Sudac utakmice Tihomir Pejin nije odlučio pokazati na kazneni udarac, ruku na srce, nije ni bilo previše materijala za najstrožu kaznu.

Odmah iz iste akcije Lokosi su povukli kontranapad. Ivan Krstanović gurnuo je loptu u prostor za Tomislava Havojića, ovaj u kaznenom prostoru pronašao Lirima Kastratija koji je sve napravio kako treba, nije žurio s udarcem, lijepo se namjestio na desnu nogu, no onda je potpuno neobjašnjivo loptu umjesto u mrežu, poslao visoko iznad gola Zvonimira Šubarića.

Samo dvije minute nakon zicera kojeg je u gol propustio pretvoriti Kastrati stigla je kazna s druge strane. Upravo je Kastrati zaboravio markirati Petra Rubića koji je imao više nego dovoljno vremena ubaciti pred vrata gostiju. Loptu je na drugoj vratnici dočekao Muženjak i povratnom loptom pronašao Antu Kordića, a ovaj je iz blizine zabio svoj treći pogodak u sezoni za 1:0.

S minimalnom prednošću za Cibaliu otišlo se na odmor. Lokomotiva je u početnim minutama bila nešto bolji protivnik, no odnos snaga na terenu izjednačio se nakon vodećeg pogotka za domaćine.

Krstanović je u prvih petnaest minuta nastavka bio glavni središte svih događanja na travnjaku. U 48. minuti zaradio je žuti karton nakon što je u petercu domaćina neoprezno startao na protivnika u borbi za loptu, potom je u 56. minuti propustio vrlo dobru priliku. Ubacio se napadač Lokomotive iza obrane domaćina, no predugo je čekao s udarcem tako da mu se Frane Ikić stigao baciti pod noge i blokirati potencijalnu opasnost za svog vratara.

Mini utakmica između Krstanovića i Ikića kulminirala je u 58. minuti. Krstanović je prošao braniča Cibalie i sjurio se u kazneni prostor domaćina. Upravo u trenutku kada je napadač Lokomotive pokušao ubaciti loptu pred gol, srušio se na travnjak i tražio od Pejina da gostima dodijeli kazneni udarac. Sudac utakmice ne samo da nije pokazao na bijelu točku, već je pad Krstanovića okarakterizirao kao simuliranje i „nagradio“ je napadača gostiju drugim žutim kartonom.

Lokomotiva je tako ostala s igračem manje, odnosno njezini izgledi da se vrati u susret bitno su opali. Ipak, nakon pregledavanja snimke izgleda da je kontakta između Krstanovića i Ikića bilo. Ostaje tek pitanje je li taj kontakt bio dovoljan da sruši.

Cibalija se u nastavku utakmice povukla na svoju polovicu očito zadovoljna rezultatom i činjenicom da imaju igrača više na terenu. Lokomotiva je stvarala poluprilike, prvenstveno zahvaljujući kreaciji mladog Lovre Majera, no nije bilo sreće ni spretnosti u završnici tako da je Cibalija vješto odolijevala pokušajima gostiju da poravnaju rezultat.

Ipak, kazna za pasivnu igru Cibalie stigla je u 90. minuti utakmice kada je Denis Kolinger iskoristio nespretnost u obrani domaćina i zabio za 1:1. Cibalia je tako propustila odvojiti se od posljednjeplasiranog Rudeša. Sada ih od ispadanja iz lige dijeli samo jedan jedini bod, dok je Lokomotiva došla do 28. boda u sezoni i barem za sada nema nikakvih briga što se ostanka tiče.

Hrvatski Telekom Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3668:34+3473
2Rijeka 3675:32+4370
3Hajduk 3670:38+3266
4Osijek 3653:38+1556
5Lokomotiva 3647:48-151
6Slaven Belupo 3635:45-1043
7Inter-Zaprešić 3643:64-2143
8Rudeš 3641:62-2140
9Istra 1961 3628:60-3227
10Cibalia 3636:75-3926

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!