Košarka

VIDEO: Double-double Dragana Bendera, Zubac prvi skakač susreta, Hezonja ponovno dvoznamenkast

Branimir Korać • ponedjeljak, 02.04.2018.
VIDEO: Double-double Dragana Bendera, Zubac prvi skakač susreta, Hezonja ponovno dvoznamenkast
Foto: EPA

Osim Bojana Bogdanovića koji je odigrao važnu ulogu u pobjedi Indiana Pacersa kod Los Angeles Clippersa, dobar nastup noćas su upisali i Mario Hezonja, Dragan Bender i Ivica Zubac...

Orlando Magic i Atlanta Hawksi tek odrađuju završnicu sezone, davno su ispali iz bilo kakve igre za doigravanje i ostaje za vidjeti tko će od njih na kraju završiti na posljednjem mjestu na Istoku. Trenutno su i jedni i drugi na 22 pobjede, Hawksi imaju poraz više, a u ovom susretu stigli su do pobjede 94:88.

Orlando je u cijelom susretu imao samo deset osobnih pogrešaka, Hawksi ispucali tek jedno slobodno bacanje i to pokazuje s koliko su žara u Magicu igrali u obrani. No Atlanta to nije iskoristila za neki bolji napadački učinak i ubacila je u takvom slučaju malih 94 poena.

"Cijelu večer nismo igrali obranu. Nismo ih odvodili na liniju slobodnih bacanja, ali bilo je situacija u reketu gdje smo ih mogli radije odvesti na liniju slobodnih bacanja, no nismo to napravili", istaknuo je Frank Vogel.

Mario Hezonja s klupe je dobio 28 minuta i dobro odradio svoj dio posla. Ubacio je 14 poena (2/4 za dva, 3/8 za tri, 1/2 slobodna) uz tri osvojene lopte i dva skoka. DJ Augustin predvodio je Orlando s 20 poena i sedam skokova, Jonathan Isaac ubacio je 15 poena, a Nikola Vučević deset uz 14 skokova, ali i očajan šut 3/19.

Kod domaćina Tyler Dorsey ubacio je 19 poena, Dewayne Deadmon 17 poena uz deset skokova, Mike Muscala 13 poena uz deset skokova, a John Collins deset poena uz 11 skokova.

Iako LeBron James nije imao dobru šutersku večer, Cleveland Cavaliersi upisali su pobjedu protiv Dallas Mavericksa. Imali su problema, nije išlo glatko, ali su ipak slavili s 98:87.

James je iz igre šutirao tek 5/21, ali je unatoč tome došao do triple-double učinka sa 16 poena, 13 skokova i 12 asistencija. Tek u posljednjoj dionici domaćin se odvojio, dobio taj dio s 25:10 i upisao pobjedu.

U seriji Cavsa 15:2 u zadnjoj dionici James je pogodio dvije trice i u pravom trenutku ipak pronašao šut.

Ante Žižić i dalje je na "garbage time" minutažu, ovaj put dobio je tek minutu i ostao bez učinka. Uz Jamesa 16 poena ubacio je i Jordan Clarkson, a Kevin Love dodao je 13 poena i 13 skokova. Kod Dallasa Harrison Barnes ubacio je 30 poena uz pet skokova, a Dennis Smith 14 poena uz šest asistencija.

Dragan Bender ostvario je dobar učinak, ali Phoenix Sunsi poraženi su u gostima kod Golden State Warriorsa 117:107. Domaćin je i dalje bez Stephena Curryja, ali situacija u momčadi sada je puno bolja nego što je to bila prije nekoliko dana.

Povratnici Durant, Green i Thompson odigrali su ključne uloge i nakon lošijeg prvog poluvremena, u trećoj dionici stvorili su razliku i osigurali Phoenixu pobjedu.

Bender je u ovom susretu dobio 36 minuta i za to vrijeme ubacio 14 poena (1/3 za dva, 4/6 za tri) te uhvatio deset skokova. Po 22 poena kod Sunsa ubacili su Marquese Chriss (devet skokova) i Josh Jackson pet asistencija.

Warriorse su predvodili Kevin Durant s 29 poena, 11 skokova i osam asistencija, Thompson s 23 poena te Green s 13 poena, 12 asistencija i šest skokova.

Još jedan dvoboj momčadi koje neće vidjeti doigravanje, Sacramento Kingsi u gostima su upisali pobjedu protiv Los Angeles Lakersa 84:83. Kingsi su predvođeni Buddyjem Hieldom u završnici susreta osigurali pobjedu.

Na samom kraju susreta Brook Lopez ubacio je tricu za smanjenje zaostatka na samo jedan poen čime su Lakersi ipak malo uljepšali ovaj poraz.

Ivica Zubac s klupe je dobio 18 minuta i za to vrijeme ubacio sedam poena (3/6 za dva, 1/4 slobodna) uz deset skokova, dvije asistencije te po osvojenu loptu i blokadu.

Buddy Hield predvodio je Kingse s 19 poena, a Bogdan Bogdanović dodao je 15. Kod poraženih Julius Randle bio je na 19 poena i pet skokova, a Kentavious Caldwell-Pope dodao je 16 poena.

Jazzeri su u gostima nanijeli vrlo težak poraz Timberwolvesima u dvoboju momčadi koje još nisu osigurale nastup u doigravanju, ali su na dobrom putu. Minnesota je izgubila s čak 121:97 u susretu koji je od rane faze išao samo u jednom smjeru. Ricky Rubio bio je pod upitnikom za nastup, a onda je napunio koš svoje bivše momčadi ubacivši 23 poena čemu je dodao sedam skokova, Donovan Mitchell dodao je 21 poen, a Rudy Gobert 13 skokova. Kod domaćina Andrew Wiggins završio je s 23 poena i šest skokova, a Karl-Anthony Towns u rijetkoj utakmici bez double-double učinka upisao je 20 poena i sedam skokova.

Utakmica s ogromnim oscilacijama na obje strane odigrana je u Denveru gdje su Nuggetsi u produžetku slomili otpor Milwaukee Bucksa i slavili sa 128:125. Prvo su domaćini ispustili 14 razlike, pa gosti 18 razlike iz četvrte četvrtine da bi se to u konačnici osvetilo Bucksima koji su poraženi u produžetku. Najbolji kod Denvera bili su Nikola Jokić s 35 poena, 13 skokova i sedam asistencija, Jamal Murray s 27 poena i sedam skokova, Paul Millsap s 26 poena, 13 skokova i pet asistencija te Will Barton s 11 poena i deset skokova. Kod poraženih Jabari Parker upisao je 35 poena i deset skokova, Eric Bledsoe 31 poen, a Giannis Antetokounmpo 18 poena, 12 skokova i šest asistencija.

Dario Šarić zbog problema s laktom propustio je gostovanje kod Charlotte Hornetsa, ali Philadelphia je unatoč tome upisala glatku pobjedu 119:102. 22 poena ubacio je s klupe Marco Belinelli uz samo jedan promašaj iz igre dok su po 20 poena dodali Ben Simmons (15 asistencija i osam skokova) i JJ Redick. Kod domaćina po 16 poena upisali su Michael Kidd-Gilchrist i Malik Monk.

New Orleans Pelicansi u krivo vrijeme ušli su u gubitnički niz i doveli pod upitnik plasman u doigravanje. Novi poraz ubilježili su protiv Oklahoma City Thundera koji je slavio u New Orleansu sa 109:104. Paul George predvodio je pobjednika s 27 poena, a Russell Westbrook 26 poena uz 15 skokova i 13 asistencija. Kod domaćina Anthony Davis završio je s 25 poena i 11 skokova.

NBA:
Atlanta Hawks - Orlando Magic 94:88
Cleveland Cavaliers - Dallas Mavericks 98:87
Golden State Warriors - Phoenix Suns 117:107
Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 83:84
Charlotte Hornets - Philadelphia 76ers 102:119
Chicago Bulls - Washington Wizards 113:94
San Antonio Spurs - Houston Rockets 100:83
Brooklyn Nets - Detroit Pistons 96:108
New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder 104:109
Minnesota Timberwolves - Utah Jazz 97:121
Denver Nuggets - Milwaukee Bucks 128:125 produžetak
Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies 113:98

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!