Košarka

Dejan Radonjić novi trener Bayern Münchena

Sportnet • ponedjeljak, 02.04.2018.
Dejan Radonjić novi trener Bayern Münchena
Foto: EPA

Bivši trener Crvene zvezde s kojom je osvojio sve što je mogao, Dejan Radonjić naslijedit će na klupi minhenskog Bayerna Aleksandra Đorđevića, izbornika Srbije...

PIŠE: Jan Šneler

Iako je često bio osporavan, Dejan Radonjić konačno je dobio međunarodno priznanje za svoj dobar rad u košarci. Radonjića dugo nisu prihvaćali niti u Crvenoj zvezdi s kojom je osvojio tri naslova pobjednika ABA lige kao i pretprošle sezone ispao u četvrtfinalu Eurolige. Na kraju prošle sezone, Radonjić je napustio klupu Crvene zvezde i dočekao inozemni angažman.

Ugovor je potpisao s Bayernom iz Münchena, a Radonjić će biti već treći trener u nizu s prostora bivše Jugoslavije koji će trenirati tu momčad. Nakon Svetislava Pešića, koji trenutno vodi Barcelonu i izbornika Srbije Aleksandra Đorđevića, od srijede će na klupi Bayerna biti još jedan trener, Dejan Radonjić.

"Bilo je i drugih opcija u prethodnih nekoliko mjeseci, ali kada se pojavio ovakav izazov nisam morao previše razmišljati. Učinit ćemo sve da zadržimo prvo mjesto do kraja regularnog dijela sezone, a glavni cilj ostaje naslov prvaka", rekao je Radonjić na predstavljanju novinarima.

U klubu ističu kako su zadovoljni novim trenerom te se nadaju kako će uspješno okončati prilično turbulentnu sezonu za Bayern. U narednom periodu od Radonjića se svakako očekuju i iskoraci u europskim natjecanjima.

"Poznajem Radonjića dugo vremena i točno znam koje su njegove sposobnosti. Radi metodično, planski i uvijek je sjajno pripremljen za ono što ga čeka. Zna veliki broj igrača koji su trenutno u klubu i već je radio s nekima od njih. Veoma smo zadovoljni što smo uspjeli se dogovoriti s trenerom koji je idealan za nas", zaključio je generalni menadžer kluba Marko Pešić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!