Košarka

Dario Šarić propušta meč s Brooklyn Netsima zbog ozljede lakta

Sportnet • utorak, 03.04.2018.
Dario Šarić propušta meč s Brooklyn Netsima zbog ozljede lakta
Foto: EPA

Iako je do sada u sezoni odigrao za Philadelphiju 76ers čak 74 od 75 utakmica, hrvatski košarkaš Dario Šarić, zbog problema s desnim laktom propustit će večerašnji ogled s Netsima...

PIŠE: Jan Šneler

Nije tajna kako je Dario Šarić važan kotačić u Procesu i ovogodišnjoj igri Philadelphije. Njegov klub igra odlično te će nakon godina pauze konačno igrati na play-offu. Trenutno su Sixersi na četvrtom mjestu s učinkom 46-30 i vrlo vjerojatno će, zbog boljeg rasporeda, ostati na toj poziciji.

U takvoj situaciji jasno je kako u doigravanju Sixersi žele računati na sve igrače, posebno one najvažnije. Znajući kako je Joel Embiid zbog operacije barem na dva tjedna odsutan, ne čudi opreznost oko statusa hrvatskog košarkaša. Kako javlja Slobodna Dalmacija, Šarić ima difuznu upalu potkožnog vezivnog tkiva te je primio intravenozno antibiotski lijek.

Situacija oko Šarićeve ozljede nije dramatična no jasno je kako hrvatskom košarkašu treba odmora, naročito prije vrlo zgusnutog i važnog doigravanja. Sličnog razmišljanja je i trener Sixersa, koji je prije utakmice s Charlotte Hornetsima otkrio pozadinu Šarićeve odsutnosti.

"Rijetkost je da igrači traže odmor. Danas sam primijetio da Šarić osjeća kako bi bilo najbolje za njega ali i za momčad da mu omogućimo odmor znajući kako nas čeka zgusnut raspored", otkrio je Brett Brown za NBC.

Tijekom sutrašnjeg dana vjerojatnije je da ćemo saznati nove vijesti u vezi Šarićeve ozljede. Iako će propustiti današnji ogled protiv Brooklyn Netsa, moguće je da će Šarić već sutra igrati na gostovanju kod Detroit Pistonsa ili u subotu protiv trećeplasiranih Cleveland Cavaliersa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!