Tenis

Jana Fett ispala od druge nositeljice u Monterreyju

Sportnet • četvrtak, 05.04.2018.
Jana Fett ispala od druge nositeljice u Monterreyju
Foto: EPA

Jana Fett nije uspjela iznenaditi 17. tenisačicu svijeta i plasirati se u četvrtfinale WTA turnira u Monterreyju. Magdalena Rybarikova slavila je nakon sat i 45 minuta igre i tako došla do tek druge pobjede u pet posljednjih mečeva.

AUTOR: Stipe Dedić

Jana Fett nije uspjela izboriti četvrtfinale WTA turnira u meksičkom Monterreyju. Bolja od hrvatske tenisačice s 2:0 (7-5, 6-2) u setovima bila je druga nositeljica turnira, Slovakinja Magdalena Rybarikova.

U prvom setu obje su tenisačice bile sigurne na svom početnom udarcu. U osam gemova vidjeli smo tek jednu break priliku. Slovakinja je u trećem gemu imala 30:40 na servisu Jane Fett, no uspjela je naša tenisačica uzeti tri poena u nizu i otkloniti opasnost.

Fett je u devetom gemu u još dva navrata spašavala break prilike za Rybarikovu, ali je uspjela povesti s 5:4 u gemovima. Već u sljedećem gemu Hrvatska je tenisačica imala set loptu pri servisu Slovakinje, no nije ju uspjela iskoristiti. Na našu nesreću, već se sljedeća break prilika za Rybarikovu pokazala kobnom za Janu Fett. Slovakinja je povela 6:5, a onda je okrenula 15:40 na svom servisu i uzela prvi set rezultatom 7:5.

U drugom setu Slovakinja je rano došla do breaka prednosti i nije se osvrtala do samoga kraja. Fett je imala 1:0 u gemovima i dvije prilike za oduzimanje servisa Slovakinji. Rybarikova je otklonila obje break lopte, a onda, već u narednom gemu oduzela servis hrvatskoj tenisačici i preuzela vodstvo koje do kraja nije ispuštala.

Slovakinja je do kraj još jednom lomila servis Jane Fett. U sedmom gemu drugog seta trebalo joj je sedam break lopti da napokon slomi Fett i pobjegne na velikih 5:2. Hrvatska tenisačica nije uspjela napraviti čudo i vratiti se u meč i Slovakinja je na koncu s 6:2 uzela i drugi set.

WTA Monterrey, 1/8 finala:
Jana Fett (HRVATSKA) - Magdalena Rybarikova (2) (Slovačka) 5:7, 2:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!