Tenis

Kukuškin potvrdio koliko je neugodan, pobjedom nad Ćorićem donio Kazahstancima prvi bod

Branimir Korać • petak, 06.04.2018.
Kukuškin potvrdio koliko je neugodan, pobjedom nad Ćorićem donio Kazahstancima prvi bod
Foto: FaH

Nakon što je Marin Čilić upisao pobjedu protiv Dmitrija Popka, Borna Ćorić nije uspio povisiti na 2-0. Mihail Kukuškin kao prvi kazahstanski reket svladao je Ćorića u četiri seta i tako poravnao na 1-1...

Mihail Kukuškin uredno najbolje nastupe bilježi u Davis Cupu. Kazahstanci su nerijetko pobjeđivali jače i bolje protivnike, a uvijek je u tim pobjedama glavnu ulogu igrao upravo Kukuškin. Borna Ćorić jako dobro znao je koliko je Kukuškin neugodan protivnik, povijest njihovih dvoboja to je potvrđivala i u Varaždinu je Kazahstanac još jednom bio bolji.

Iako je Borna u SAD-u igrao odlično i nizao pobjede i u Indian Wellsu i Miamiju, u Varaždinu nije bio najspremniji, promjena podloge i umor nakon niza teških mečeva na američkoj turneji ostavili su traga. Prvi set otišao je na Ćorićevu stranu, ali nakon toga Kukuškin je okrenuo meč, Bornina razina igre je pala i meč je otišao na stranu Kazahstanca.

Prvi set prošao je u boljoj igri Ćorića, Borna je igrao dobro na svom servisu, a na servisu Kukuškina uspio je stvoriti pritisak u osmom gemu, doći do 15:40 i napraviti break. Nakon toga uspješno je odservirao za set iako je Kukuškin zaprijetio s 0:30.

I u drugom setu Borna je imao prilika. Dva puta je imao break prednosti i nije ga zadržao, u oba navrata Kukuškin se vrlo brzo vratio i odveo set u tie-break. Tamo Ćorić nijednom nije poveo, a Kukuškin je uzeo set sa 7:5 u 13. igri.

Ostatak meča protekao je u dominaciji Kukuškina koji je na početku trećeg seta spasio break loptu pa oduzeo Borni servis i poveo s 3:1, do kraja seta Ćorić je u još dva gema bio u neugodnoj situaciji i prijetio mu je novi break, ali ostalo je na tom jednom breaku prednosti, sasvim dovoljno za Kazahstanca.

Kada je Kukuškin u četvrtom setu poveo s 3:1, sve je bilo jasno. Kazahstanac je došao do još jednog breaka u sedmom gemu i mirno dovršio posao te sa 6:2 uzeo četvrti set.

Ćorić je dopustio Kukuškinu čak 16 break prilika, a ovaj je iskoristio pet dok je Borna imao tek četiri break lopte i tri iskoristio.

Subota donosi dvoboj parova, za Hrvatsku bi trebali nastupiti Ivan Dodig i Nikola Mektić dok bi Kazahstan trebali predstavljati Mihail Kukuškin i Aleksandr Nedovjesov.

Davis Cup, četvrtfinale

Hrvatska - Kazahstan 1:1

Marin Čilić - Dmitri Popkov 6:2, 6:1, 6:2
Borna Ćorić - Mihail Kukuškin 6:3, 6:7(5), 4:6, 2:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!