Vodeni sportovi

Crna Gora bez šanse protiv raspoložene Hrvatske

Petar Jenjić • petak, 06.04.2018.
Crna Gora bez šanse protiv raspoložene Hrvatske
Foto: FaH

Hrvatski vaterpolisti upisali su i drugu pobjedu na Europa kupu koji se odigrava u Rijeci. Izabranici Ivice Tucka svladali su Crnu Goru sa 10:5 predvođeni raspoloženim Marom Jokovićem...

Nakon očekivane visoke pobjede protiv Francuska pred Hrvatskom je bio kudikamo opasniji protivnik - Crna Gora, koja je u prvom susretu s 9:5 poražena od Srbije. Ipak današnji hrvatski protivnik nije bio na razini forme kada su osvojili Svjetsko prvenstvo.

Izabranici Ivice Tucka slavili su s 10:5 pred punim gledalištem na Kantridi i s dvije pobjede čekaju susret protiv spomenute Srbije za prvu poziciju u skupini B.

Hrvatska se mučila prvih pet i pol minuta - točnije do pogotka Xavija Garcije koji je prvi probio crnogorsku obranu. Sljedeća dva puta poentirao je danas vrlo raspoloženi Maro Joković, a hrvatska reprezentacija imala je vodstvo 3:1 nakon prvih osam minuta.

Preostale tri četvrtine Hrvatska nije imala prevelikih problema. Dobila je svaku dionicu, ne dopuštajući eventualan egal u završnici susreta. Ipak, 80 sekundi prije kraja dogodilo se nešto potpuno nepotrebno kada je Andro Bušlje, čini se isprovociran, reagirao šakama pa su ga suci isključili s utakmice. Kako sada stvari stoje Bušlje ne bi trebao dobiti značajniju kaznu.

Najbolji je u hrvatskim redovima bio Maro Joković s četiri pogotka, dok je dva gola dodao Ante Vukičević. Najbolji je kod Crne Gore bio Bogdan Đurđić s dva gola.

Europa kup, Super finale, 2. kolo:
Hrvatska - Crna Gora 10:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!