Automoto

Sebastian Vettel kreće s prve pozicije, Lewis Hamilton tek s devete

Branimir Korać • subota, 07.04.2018.
Sebastian Vettel kreće s prve pozicije, Lewis Hamilton tek s devete
Foto: EPA

Sebastian Vettel bio je najbrži u kvalifikacijama za Veliku nagradu Bahreina i krenut će u utrku s najbolje startne pozicije. Uz njega bit će Kimi Raikkonen, a Lewis Hamilton u utrku kreće s tek devete pozicije...

Odlične kvalifikacije za Ferrari koji kreće s vrha u utrku za Veliku nagradu Bahreina. Sebastian Vettel ostvario je najbolje vrijeme kvalifikacija, a njegov momčadski kolega Kimi Raikkonen kreće kao drugi, odmah uz bok sjajnog Nijemca.

Lewis Hamilton imao je četvrto vrijeme kvalifikacija, ali zbog promjene mjenjača kažnjen je s pet pozicija i krenut će u utrku s devetog mjesta.

Najveće iznenađenje kvalifikacija je Pierre Gasly koji je ostvario sjajno šesto vrijeme u Toro Rossu. Gasly je bio konkurentan i najbolji u ostatku društva izvan Ferrarija, Red Bulla i Mercedesa koji su ipak daleko ispred ostalih.

Vettel je prvu poziciju osigurao sjajnim posljednjim krugom kada je uspio ostvariti bolje vrijeme od Raikkonena i ostaviti ga iza sebe za 143 tisućinke.

"Bilo je vrlo intenzivno, u prvom krugu u Q3 bio sam jako zadovoljan i onda napravim tu glupu pogrešku u posljednjem zavoju. Sretan sam što sam taj drugi krug uspio odvesti kako treba. Zadovoljan sam bolidom, odličan je tijekom cijelog vikenda", ističe Vettel.

Razočarao je Max Verstappen koji je izletio u Q1 i na kraju će krenuti tek s 13. pozicije u utrku.

VN Bahreina, kvalifikacije:
1. Sebastian Vettel (Ferrari) 1:27.958
2. Kimi Raikkonen (Ferrari) +0.143
3. Valtteri Bottas (Mercedes) +0.166
4. Lewis Hamilton (Mercedes) +0.262 -5 pozicija
5. Daniel Ricciardo (Red Bull) +0.440
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!