Rukomet

Saračević: "Cilj je pobjeda i ulazak u finale SEHA lige", Horvat: "Lagani pritisak je na nama"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 09.04.2018.
Saračević: "Cilj je pobjeda i ulazak u finale SEHA lige", Horvat: "Lagani pritisak je na nama"
Foto: FaH

Rukometaši PPD Zagreba kraj tjedna dočekat će u Skoplju na završnom turniru SEHA lige. Za ulazak u finale borit će se s dobrim poznanikom Celjem...

PPD Zagreb ovog tjedna mogao bi odraditi tri utakmice, prvo ga očekuje dvoboj protiv Vinkovaca u hrvatskom prvenstvu, a onda odlazi na završni turnir SEHA lige u Skoplje gdje će igrati protiv Celja za finale.

Zlatko Saračević jasno potvrđuje kako PPD Zagreb u Skoplju želi ulazak u finale.

"Nakon pauze zbog reprezentativnih obaveza već sutra imamo prvenstvenu utakmicu protiv Spačve, a nakon toga polako ćemo se pripremati za Final Four SEHA lige u Skoplju. Tamo nas čeka Celje, a to je uvijek veliki derbi te su Zagreb i Celje uz Vardar na ovim prostorima najveće ekipe. Uvijek su s njima bila žestoke utakmice, a napravit ćemo sve da pobijedimo i uđemo u finale. Samo jednom Zagreb je bio u finalu i tada je i osvojio SEHA ligu u Skoplju tako da nam je definitivno cilj pobjeda i ulazak u finale. Neće biti tako lako, Celje je odlična ekipa koja konstantno raste. Nećemo uopće razmišljati o onoj utakmici u Celju gdje smo spletom okolnosti dobili relativno lako, ovdje očekujem puno težu i jaču utakmicu."

Zlatko Horvat upozorava kako Celje jako dobro poznaje PPD Zagreb i očekuje vrlo neizvjesnu utakmicu.

"Protiv Celja nas čeka jako zahtjevna utakmica. Poznat nam je njihov stil igre, konstantno će nam gurati loptu u leđa, ali već smo dosta puta igrali protiv njih i znamo kako dišu kao što i oni poznaju nas. Lagani pritisak je na nama jer u tu utakmicu ulazimo kao blagi favoriti, imamo dosta dobar skor s njima, ali oni će moći vrebati svoju priliku iz sjene."

Susret između PPD Zagreba i Celja na rasporedu je u petak od 20:15 sati, prije njih igrat će Vardar i Meškov Brest.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!