Košarka

VIDEO: Hezonja ponovno dvoznamenkast, na Zapadu posljednje utakmice odlučuju o pozicijama za doigravanje

Branimir Korać • utorak, 10.04.2018.
VIDEO: Hezonja ponovno dvoznamenkast, na Zapadu posljednje utakmice odlučuju o pozicijama za doigravanje
Foto: EPA

Dramatično će biti u posljednjim utakmicama regularnog dijela NBA sezone, posebno u Zapadnoj konferenciji gdje još nisu poznati svi putnici u doigravanje, a niti poredak od trećeg do osmog mjesta...

Milwaukee Bucksi su i bez Giannisa Antetokounmpa bili bolji od Orlando Magica sa 102:86. Bucksi ne mogu završiti iznad šestog mjesta, a hoće li s te pozicije i ući u doigravanje, ovisit će o posljednjim susretima.

Mario Hezonja odrađuje možda i posljednje utakmice u dresu Orlando Magica, a noćas je sve bilo dobro osim šuta za tricu koji je bio loš kao i kod cijele momčadi. Ispucao je šest lopti, svih šest promašio, a za 30 minuta provedenih na parketu upisao je 12 poena (5/6 za dva, 0/6 za tri, 2/2 slobodna) te uhvatio pet skokova.

Sjajnu utakmicu kod Bucksa odradio je Eric Bledsoe koji je stigao do četvrtog triple-double učinka u karijeri i predvodio svoju momčad do pobjede. "Statistički je bio jako dobar, ali tu je bilo još puno stvari koje se jednostavno ne vide u statistici, a odrađivao ih je sjajno. One su za nas bile ključne", istaknuo je trener Bucksa Joe Prunty.

Bucksi su imali loše razdoblje u drugoj četvrtini gdje su promašili prvih 12 šuteva, ali povratkom Bledsoea i Khrisa Middletona na parket, sve se vratilo u normalu.

Najviše poena kod Bucksa ubacio je Shabazz Muhammad (22 uz osam skokova), a Bledsoe je završio s 20 poena, 12 skokova i 11 asistencija. Treba istaknuti kako se nakon 30 propuštenih utakmica na parket vratio Malcolm Brogdon i odradio 14 minuta.

Kod Magica Nikola Vučević ubacio je 17 poena uz deset skokova i sedam asistencija dok je Bismack Biyombo dodao 14 poena i šest skokova.

Prava play-off utakmica odigrana je u Denveru gdje su Nuggetsi u susretu na sve ili ništa igrali protiv Portlanda, Imali su u trećoj dionici zaostatak od 11 poena i bili na rubu ispadanja, ali uspjeli su se podići i upisati šest uzastopnu pobjedu s 88:82. Portlandu je to četvrti poraz u nizu, ali unatoč tome i dalje u svojim rukama ima sve u borbi za treće mjesto. Ako pobijedi Jazzere u posljednjoj utakmici na svom parketu, bit će treći. Denver u zadnjoj utakmici igra protiv Minnesote i tu je sve jasno - pobjednik tog dvoboja ide u doigravanje.

Bivši igrač Portlanda Will Barton ubacio je 22 poena uz sedam skokova, a Nikola Jokić bio je na 15 poena, 20 skokova i 11 asistencija.

Kod Blazersa Damian Lillard ubacio je 25 poena, a bivši igrač Nuggetsa Jusuf Nurkić 20 poena uz 19 skokova.

Pobjedu su upisali Timberwolvesi i tako nastavili bitku za to posljednje mjesto koje vodi u doigravanje. U svojoj dvorani svladali su Memphis Grizzliese sa 113:94 i tako ostali u igri za prolaz. Najbolji kod Minnesote bili su s po 24 poena Karl-Anthony Towns (18 skokova) i Jeff Teague (osam asistencija). Kod Memphisa Ben McLemore ubacio je 18 poena uz sedam skokova, a Dillon Brooks upisao je 15 poena.

Cleveland Cavaliersi nastavljaju mrtvu utrku s Philadelphijom za treće mjesto na Istoku. Upisali su očekivanu pobjedu kod New York Knicksa sa 123:109 i na omjeru su 50-31 dok Sixersi imaju utakmicu manje i omjer 50-30. Cavse su predvodili Kevin Love s 28 poena i pet skokova te LeBron James s 26 poena, 11 asistencija i šest skokova. Ante Žižić ubacio je dva poena u minuti provedenoj na parketu. Kod Knicksa Michael Beasley ubilježio je 20 poena.

Oklahoma City Thunder igrat će u doigravanju, a do njega je Thunder stigao pobjedom u Miamiju 115:93. Do posljednje četvrtine dvoboj je bio posve otvoren, a onda je Oklahoma City stvorio razliku i razbio u tih 12 minuta Heat. Paul George ubacio je 27 poena, ali briljirao je Russell Westbrook s 23 poena, 18 skokova i 13 asistencija. Kod domaćina Josh Richardson ubacio je 18 poena.

Doigravanje su izborili i Spursi koji su s 98:85 bili bolji od Kingsa. Spursima je ovo čak 21. uzastopni ulazak u doigravanje čime su apsolutno najuspješnija organizacija u američkom profesionalnom sportu a aktivnim nizom. Slijede ih Pittsburgh Penguinsi s 12 uzastopnih ulazaka u doigravanje.

Protiv Kingsa odličan posao odradio je Rudy Gay s 18 poena, a 17 je dodao Manu Ginobili. Kod Kingsa Willie Cauley-Stein ubacio je 25 poena uz deset skokova.

NBA:
Milwaukee Bucks - Orlando Magic 102:86
Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 88:82
Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 113:94
Detroit Pistons - Toronto Raptors 98:108
New York Knicks - Cleveland Cavaliers 109:123
Brooklyn Nets - Chicago Bulls 114:105
Miami Heat - Oklahoma City Thunder 93:115
San Antonio Spurs - Sacramento Kings 98:85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina10.04.2018. u 16:06
    bogati, dvojke se šutiraju, a trice se ispucavaju :)
    pikepiletina
  • Evangelista10.04.2018. u 11:32
    Gospodine Korać, ajde mi recite što ne štima u ovoj rečenici: " Ispucao je šest lopti, svih šest promašio, a za 30 minuta provedenih na parketu upisao je 12 poena (5/6 za dva, 0/6 za tri, 2/2 slobodna) te uhvatio pet skokova." Molim da ju se pozorno pročita.
    Evangelista