Nogomet

VIDEO: Šimićev show u AFC kupu, u jednoj utakmici zabio koliko drugoplasirani strijelac ukupno

Sportnet • utorak, 10.04.2018.
VIDEO: Šimićev show u AFC kupu, u jednoj utakmici zabio koliko drugoplasirani strijelac ukupno
Foto: Dejan Popek

U utakmici petog kola AFC kupa, Marko Šimić je postigao četiri pogotka u slavlju Persije Jakarte protiv malezijskog Johora...

PIŠE: Jan Šneler

Iako ne toliko medijski eksponiran, Marko Šimić nastavlja s odličnim partijama u redovima indonezijske Persije iz Jakarte. Šimić je u dosadašnjem dijelu grupne faze AFC kupa postigao tri pogotka, a današnjim odličnim nastupom popravio je svoju statistiku te postao najbolji strijelac dosadašnjeg dijela natjecanja sa sedam pogodaka.

Već nakon osam minuta igre Šimić je postigao prvi pogodak. Ubacio je Riko Simanjuntak, a hrvatski napadač u padu glavom zakucao za vodstvo svoje momčadi. Drugi gol postigao je samo par minuta kasnije. Ubačaj iz slobodnog udarca išao je zdesna, a Šimić ponovno najviši u skoku glavom zabija za 2:0.

Konačni epilog fantastičnog otvaranja susreta došao je u 19. minuti. Ramdani Lestaluhu je dodao povratnu loptu, a Šimić ovoga puta nogom silovito pod prečku postiže svoj treći zgoditak na utakmici. Utakmica je ušla u mirnije razdoblje, no hrvatski napadač htio je još jedan pogodak. On je konačno došao u 87. minuti kada je iz jedanaesterca doveo svoju momčad do pobjede 4:0.

Iako ima 30 godina, Šimić je već promijenio niz klubova, a kraće vrijeme igrao je i u Zagrebu, Lokomotivi te Interu iz Zaprešića. Za mladu hrvatsku reprezentaciju ubilježio je sedam nastupa uz tri postignuta pogotka. Iako nije stekao afirmaciju u Hrvatskoj, Marko Šimić doista uživa u Indoneziji gdje će nakon današnje partije njegova popularnost biti još i veća.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!