Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti novom uvjerljivom pobjedom zaključili nastup u kvalifikacijama

Branimir Korać • utorak, 10.04.2018.
Hrvatski vaterpolisti novom uvjerljivom pobjedom zaključili nastup u kvalifikacijama
Foto: FaH

Hrvatska vaterpolska reprezentacija sa stopostotnim učinkom zaključila je nastup u kvalifikacijama za Svjetsku ligu. U posljednjem nastupu u kvalifikacijskoj skupini igrala je protiv Njemačke i u Slavonskom Brodu ubilježila novu uvjerljivu pobjedu...

HRVATSKA - NJEMAČKA 14:8 (4:0, 2:1, 4:4, 4:3)

Hrvatska: Ivan Marcelić (6 obrana), Mate Anić (3 obrane), Marino Čagalj 1, Loren Fatović 4, Andrija Bašić, Ivan Domagoj Zović 1, Matias Biljaka, Ante Vukičević 3, Lovre Miloš, Jerko Marinić Kragić 1, Josip Vrlić 3, Anđelo Šetka, Luka Lozina 1

Njemačka: Moritz Schenkel (6 obrana), Kevin Gotz, Ben Reibel, Timo Van der Bosch 1, Julian Real 3, Tobias Preuss, Maurice Jungling, Nils Illinger, Hannes Schulz 1, Marko Stamm 1, Lukas Kuppers 1, Marin Restović, Dennis Eidner 1

Igrač više: Hrvatska 4/7, Njemačka 5/10

Peterci: Hrvatska 2/3, Njemačka 0/1

Izgubljene lopte: Hrvatska 14, Njemačka 17

Konačan poredak:
1. Hrvatska 12
2. Rusija 5
3. Njemačka 1

Nakon trijumfa na Europa kupu u Rijeci, hrvatski vaterpolisti preselili su u Slavonski Brod gdje ih je čekao posljednji susret kvalifikacija za Svjetsku ligu, a protivnik je bila Njemačka. Već ranije Hrvatska je osigurala prvo mjesto u skupini i prolazak u Svjetsku ligu, ovo je bilo odrađivanje posla i prije svega lijep posjet Slavonskom Brodu gdje su i tamošnji navijači mogli uživati u nastupu najbolje svjetske reprezentacije.

Bez obzira na oslabljen sastav i što nije bilo imperativa pobjede, Hrvatska se htjela Brođanima pokazati u lijepom svjetlu i u tom je uspjela. I razlika u kvaliteti između ove dvije reprezentacije je takva da Hrvatska i s pola snage može uspješno odraditi posao pa i unatoč izostanku dosta igrača ne dovesti pobjedu niti jednom pod znak pitanja.

Već prvi dvoboj ove dvije reprezentacije u Njemačkoj pokazao je kakav je odnos snaga, tamo je Hrvatska slavila s čak 13:4 i već nakon te pobjede praktički potvrdila kako će uzeti prvo mjestu. Slavljem u Rusiji samo je zabetonirala tu poziciju i ovdje uspješno dovršila posao.

Hrvatska je u susret u Slavonskom Brodu krenula snažno, povela je čak s 5:0, raspucani Loren Fatović već je bio na tri gola, a Njemačka je tek u 13. minuti stigla do prvog pogotka kada je Timo Van der Bosch smanjio zaostatak na 5:1.

Do odlaska na odmor samo još jedan pogodak i to Ante Vukičevića 50 sekundi prije kraja druge dionice za visokih 6:1.

Bilo je jasno kako će Hrvatska slaviti, u nastavku susreta samo je rutinski održavala prednost, a sve što je Njemačka napravila bilo je smanjenje na minus tri početkom drugog dijela, no do kraja je prednost Hrvatske narasla na konačnih šest razlike.

Nakon posljednjih utakmica kvalifikacija bit će poznato tko će se Hrvatskoj pridružiti u Svjetskoj ligi iz europskog dijela, nastup su već osigurali i SAD, Kazahstan, Japan i Australija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!