Košarka

VIDEO: Bender odličan u visokoj pobjedi Sunsa, Šarić ozlijeđen nakon samo 13 sekundi

Branimir Korać • srijeda, 11.04.2018.
VIDEO: Bender odličan u visokoj pobjedi Sunsa, Šarić ozlijeđen nakon samo 13 sekundi
Foto: EPA

Dario Šarić proveo je na parketu samo 13 sekundi, a Bojan Bogdanović nije niti bio u kombinaciji za nastup već je dobio odmor. Zato je dobru utakmicu odradio Dragan Bender dok je Ivica Zubac imao dobru minutažu, ali s nešto skromnijim učinkom...

Phoenix Sunsi u gostima su stigli do vrlo visoke pobjede protiv Dallas Mavericksa sa 124:97. Briljirao je rookie Sunsa Alec Peters koji je odigrao daleko najbolju utakmicu karijere i predvodio svoju momčad do visoke pobjede. Peters je dosad najviše ubacio osam poena, a protiv Mavericksa završio je s čak 36 poena, višestruko popravivši učinak karijere.

Dallas se potpuno raspao u drugom poluvremenu, na odmoru je vodio s plus deset da bi drugi dio izgubio s nevjerojatnih 80:43. "Teško smo zaustavljali Larryja Birda prerušenog u Aleca Petersa", kratko je komentirao nakon susreta trener Mavericksa Rick Carlisle.

Sjajnu je utakmicu odigrao i Dragan Bender koji je za 38 minuta ubacio 15 poena (2/2 za dva, 3/4 za tri, 2/3 slobodna) te uhvatio 13 skokova, podijelio dvije asistencije i blokade.

Inače uoči susreta Dirk Nowitzki potvrdio je kako namjerava odraditi ugovor s Mavericksima do kraja i vratiti se u NBA ligu i sljedeće sezone čime će postati prvi igrač s 21 sezonom u istoj franšizi. U ovom susretu Mavse su predvodili Johnathan Motley s 21 poenom i šest skokova, Aaron Harrison sa 16 poena te Kyle Collinsworth s deset poena, 11 skokova i osam asistencija.

Uz Petersa i Bendera kod Sunsa su se istaknuli i Alex Len s 18 poena, šest asistencija i pet skokova te Shaquille Harrison s 18 poena i deset asistencija.

Dario Šarić proveo je na parketu manje od pola minute, već u prvom napadu Atlante napravio je prekršaj nad Johnom Collinsom koji je pritom nehotice zakačio hrvatskog reprezentativca laktom po licu pri čemu su stradali zub i usna te je Šarić odmah otišao u svlačionicu i više se nije vraćao na parket.

Problema je imao i Ben Simmons koji je zbog trbušne viroze propustio jutarnje raspucavanje i bio pod upitnikom za nastup, ali odradio je dvoboj, na parketu proveo 29 minuta te ubacio 14 poena uz deset skokova i šest asistencija.

Unatoč svim tim problemima kojima treba dodati i neigranje Joela Embiida, Sixersi su upisali pobjedu 121:113 i tako stigli do 15. uzastopnog slavlja čime su postavili rekord franšize i nastavili borbu za treće mjesto.

Predvodili su ih JJ Redick s 28 poena i pet asistencija, Ersan Ilyasova je dodao 26 poena i osam skokova, a Marco Belinelli 20 poena. Kod Hawksa Taurean Prince ubilježio je 27 poena i šest asistencija.

Nastupio je i Ivica Zubac koji je s Los Angeles Lakersima upisao poraz od Houston Rocketsa sa 105:99. Priča dana bio je Andre Ingram, 32-godišnjak koji je proteklih deset godina proveo u razvojnoj ligi, strpljivo čekao priliku i ostvario san zaigravši za Lakerse. Pritom uopće nije izgledao loše, ubacio je 19 poena i bio među najboljim pojedincima Lakersa. Efikasniji od njega bio je samo Josh Hart s 20 poena i sedam skokova.

Zubac je na parketu proveo 20 minuta i ubacio dva poena (1/3) te dodao pet skokova. Kod Rocketsa James Harden ubacio je 21 poen uz deset asistencija, a Chris Paul 22 poena uz šest asistencija.

Golden State Warriorsi teško su stradali u gostima kod Utah Jazzera koji su pokazali koliko motiv i želja pomažu u ovakvim susretima. Jazzeri se bore za treću poziciju na Zapadu dok Warriorsi jedva čekaju kraj i početak doigravanje. Tako motivirani domaćin pregazio je aktualne prvake sa 119:79. Ponovno je sjajan bio Donovan Mitchell s 22 poena, a 16 je dodao Derrick Favors. Kod Warriorsa Klay Thompson ubacio je 23 poena, a Kevin Durant 13.

NBA:
Dallas Mavericks - Phoenix Suns 97:124
Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 113:121
Indiana Pacers - Charlotte Hornets 93:119
Washington Wizards - Boston Celtics 113:101
Utah Jazz - Golden State Warriors 119:79
Los Angeles Lakers - Houston Rockets 99:105

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!