Zimski sportovi

VIDEO: Penguinsi moćno krenuli protiv Flyersa, pobjede za Jetse i Golden Knightse

Branimir Korać • četvrtak, 12.04.2018.
VIDEO: Penguinsi moćno krenuli protiv Flyersa, pobjede za Jetse i Golden Knightse

Krenulo je doigravanje u NHL-u gdje su prvog dana daleko najuvjerljiviji bili branitelji naslova i lovci na treću titulu u nizu Pittsburgh Penguinsi koji su uništili najveće rivale...

Dvoboj velikih rivala Pittsburgh Penguinsa i Philadelphia Flyersa obilježava prvu rundu NHL doigravanja, a prvi susret u Pittsburghu apsolutno je protekao u dominaciji Pensa. Domaćin je uništio Flyerse i nanio im vrlo težak poraz sa 7:0 u susretu u kojem se igralo dosta čisto i nije bilo previše povišenih tenzija kao što se očekivalo.

Pensi su imali očajan ulazak u sezonu, završnicu su odradili toplo-hladno, ali s početkom doigravanja tamo su gdje ih se očekuje, među najboljima. Briljirao je Sidney Crosby koji je upisao treći hat-trick u play-offu u karijeri, a po jedan gol dodali su Brian Rust, Carl Hagelin, Evgeni Malkin i Jake Guentzel. Matt Murray zaustavio je svih 24 pokušaja Flyersa.

"Bila je ovo jedna od najgorih utakmica u kojoj sam sudjelovao", kratko je prokomentirao kapetan Flyersa Claude Giroux koji je bio upitan za nastup u ovom dvoboju zbog ozljede.

Winnipeg Jetsi s 3:2 su svladali Minnesotu Wild i tako zadržali prednost domaćeg leda. Minnesota je imala vodstvo 2:1 u posljednjoj trećini, ali Jetsi su uspjeli napraviti preokret i doći do vrijedne pobjede.

Domaćin je poveo golom Marka Scheifelea krajem druge trećine, ali Matt Cullen i Zach Parise donose gostima preokret u prve četiri minute posljednje trećine. Jetsi su se ipak uspjeli oporaviti i preko Patrika Lainea i Joea Morrowa došli su do pobjede.

Morrow je tako postao junak Jetsa, a u Winnipeg je stigao posljednjeg dana prijelaznog roka u zamjenu za izbor četvrte runde drafta koji su dobili Montreal Canadiensi.

Prednost domaćeg leda obranili su i debitanti Vegas Golden Knightsi koji su s minimalnih 1:0 svladali Los Angeles Kingse. Kada je u četvrtoj minuti Shea Theodore zabio za 1:0, malo tko je vjerovao da je to jedini pogodak na susretu, ali do kraja dvoboja vratari su bili na visini zadatka.

Posebno se to odnosi na Marc-Andrea Fleuryja koji je s 30 obrana došao do shutouta. Iskusni vratar zna kako se osvaja Stanley Cup, osvajao ga je s Pittsburghom, a ove sezone veliko je pojačanje nove NHL momčadi.

NHL doigravanje:
Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 7:0 (1-0)
Winnipeg Jets - Minnesota Wild 3:2 (1-0)
Vegas Golden Knights - Los Angeles Kings 1:0 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!