Rukomet

Hrvatski rukometaši u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo protiv Srbije

Mihaela Bradovski • četvrtak, 12.04.2018.
Hrvatski rukometaši u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo protiv Srbije
Foto: FaH

Muška hrvatska rukometna reprezentacija saznala je protivnike u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine. Posao ne bi trebao biti pretjerano težak i Hrvatska je veliki favorit svoje skupine za odlazak na Euro...

32 reprezentacije čekale su ishod ždrijeba u Trondheimu kako bi saznale protivnike u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine. U ždrijebu je bila i Hrvatska koja je smještena u skupinu 2 u društvu Srbije, Švicarske i Belgije.

Srbija je definitivno najzvučniji i najopasniji protivnik u ovom društvu dok su Švicarska i Belgija ipak za klasu ispod te će se jako teško uključiti u borbu za prve dvije pozicije.

Na Europsko prvenstvo odlaze po dvije najbolje reprezentacije iz svake kvalifikacijske skupine, a pridružit će im se još četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Inače, nastup na Europskom prvenstvu već imaju osiguran europski prvaci Španjolci te Švedska, Austrija i Norveška koji su organizatori Eura.

Kvalifikacije počinju 24. listopada ove godine, a posljednje kolo na rasporedu je 16. lipnja 2019. godine. Osim skupine 2 u kojoj je Hrvatska, poznate su i ostale skupine, a i u njima oni iz prve jakosne grupe ne bi smjeli imati baš nikakvih problema.

U svim skupinama favoriti su jasni, a nekako najizjednačenijom čini se skupina 5 u kojoj se nalaze Bjelorusija, Češka, BiH i Finska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!