Zimski sportovi

VIDEO: Tampa i Nashville odlično krenuli, Columbus nakon produžetka do breaka protiv Capitalsa

Sportnet • petak, 13.04.2018.
VIDEO: Tampa i Nashville odlično krenuli, Columbus nakon produžetka do breaka protiv Capitalsa

Sinoć je odigrano pet utakmica doigravanja u najjačoj hokejskoj ligi svijeta. Prvi nositelji obiju konferencija u doigravanje su krenuli uvjerljivim pobjedama, a vidjeli smo i prve produžetke u osam do sada odigranih utakmica.

AUTOR: Stipe Dedić

Nakon što su prvog dana svi favoriti pobjedama otvorili doigravanje, sinoć su u borbu za Stanley kup krenule i preostale NHL momčadi. Tampa Bay s 5:2 kod kuće je nadigrala New Jersey, Nashville je istovjetnim rezultatom doigravanje otvorio protiv Colorada. Boston je s 5:1 bio bolji od Maple Leafsa, dok su Blue Jacketsi i Sharksi stigli do gostujućih pobjeda i „breaka“ u seriji protiv Washingtona, odnosno Anaheima.

Tampa je doigravanje otvorila s 5:2 kod kuće protiv New Jersey Devilsa. Već nakon prve trećine bilo je 2:0 za domaćine. Pogađali su Ondrej Palat i Tyler Johnson. Yanni Gourde je na otvaranju druge trećine iskoristio prednost igrača više i zabio za 3:0 i činilo se da će prvi nositelji istočne konferencije lakoćom do prve pobjede u seriji protiv ekipe s kojom inače imaju jako puno problema.

Devilsi su do sredine posljednje četvrtine uspjeli smanjiti na 3:2. Zabili su Taylor Hall i Travis Zajac i utakmica je odjednom od gotove postala više nego zanimljiva. Ipak, Tampa je do kraja uspjela utrpati još dva pogotka i relativno lako doći do slavlja u prvoj utakmici. Alexander Killorn je sedam i pol minuta prije kraja povisio na 4:2, a konačni udarac gostima je zadao Nikita Kučerov minutu prije kraja zabivši u nebranjenu mrežu za 5:2.

U najzanimljivijoj utakmici večeri Columbus je pobjedom u produžetku kod Washington Capitalsa stigao do breaka i poveo s 1:0 u seriji. Junak utakmice bio je Artemi Panarin. Rus je zabio nakon šest minuta igre u prvom produžetku i tako donio svojoj momčadi važnu pobjedu. Panarin je uz to upisao još i dvije asistencije, no to nije ništa čudno, jer igra sezonu iz snova u Columbusu, naime u regularnom dijelu sezone ostvario je 82 poena i tako postavio novi klupski rekord.

Nakon prve trećine bilo je 2:0 za Capitalse. Oba pogotka zabio je sjajni Evgenij Kuznetsov, prvog nakon pregledavanja snimke, drugog nakon sjajnog prodora minutu i pol prije kraja trećine. Alexander Wennberg postigao je jedini pogodak u drugoj trećini i tako vratio Columbus u utakmicu.

Thomas Vanek zabio je nakon minutu i pol igre u posljednjoj trećini za 2:2. Austrijanac je pogodak postigao samo 13 sekundi nakon što je Washingtonov Tom Wilson isključen zbog grubog starta nad Wennbergom. Capitalsi se u vodstvo vraćaju nakon pogotka Devantea Smith-Pellyja 158 minuta prije kraja, no uspjeli su Blue Jacketsi odvesti utakmicu u produžetke pogotkom Setha Jonesa četiri i pol minute prije kraja utakmice.

U produžetku je na scenu stupio sjajni Panarin. Rus je probio lijevu stranu obrane Capitalsa, a potom pak poslao u suprotni gornji kut gola Philippa Grubauera za konačnih 4:3.

NHL doigravanje, prva runda:
Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils 5:2 (Serija 1:0)
Washington Capitals - Columbus Blue Jackets 3:4 nakon produžetka (Serija 0:1)
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 5:1 (Serija 1:0)
Nashville Predators - Colorado Avalanche 5:2 (Serija 1:0)
Anaheim Ducks - San Jose Sharks 0:3 (Serija 0:1)

FOTO - Wikipedia, Lisa Gansky

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!