Automoto

Ferrariju ponovno prvi red, Hamilton poručio: "Ferrariji su brži na ravnom, ne znam možemo li im se suprotstaviti"

Dario Dodić • subota, 14.04.2018.
Ferrariju ponovno prvi red, Hamilton poručio: "Ferrariji su brži na ravnom, ne znam možemo li im se suprotstaviti"
Foto: EPA

Prije 12 godina posljednji su put dva Ferrarija u dvije uzastopne utrke u kvalifikacijama osvojila prva dva mjesta, danas im je upravo to pošlo za rukom, Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen startaju iz prvog reda, Mercedesi su odmah iza...

U SAD-u i Francuskoj prije 12 godina posljednji su put Ferrariji dohvatili obje pozicije u prvom startnom redu u dvije uzastopne utrke. Nakon prošlotjednog uspjeha Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen ponovili su isto i u Šangaju te osvojili prva dva startna mjesta u utrci za Veliku Nagradu Kine.

Raikkonen je bio taj koji je dominirao stazom, da bi u zadnjem sektoru sitnom pogreškom dozvolio momčadskom kolegi da ga prestigne i još jednom osvojio pole position s prednošću od tek 87 tisućinki sekunde i novim rekordom staze.

Iz drugog reda startat će Mercedesi, treće mjesto pripalo je Valtteriju Bottasu, dok se Lewis Hamilton morao zadovoljiti tek četvrtom pozicijom. Vettel je od Mercedesa bio brži više od pola sekunde.

60 posto utrka za VN Kine osvojeno je s pole positiona, a s obzirom kako Ferrariji izgledaju nije nemoguće da se i sutra upravo to dogodi.

Svjestan je toga i Hamilton, koji nije krio nezadovoljstvo nakon kvalifikacija: "Nisam zapravo siguran što se dogodilo. Bolid je djelovao dobro, ali nemam odgovor što se dogodilo u kvalifikacijama. Ovo je jedna od tri najbolje staze za pretjecanje, ali Ferrariji su brži na ravnom, bit će zanimljivo. Ne znam možemo li im se suprotstaviti, danas smo zaostali pola sekunde", rekao je za Sky Sports Hamilton.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!