Košarka

VIDEO: Raptorsi nakon 17 godina čekanja napokon slavili u prvoj utakmici u seriji

Branimir Korać • nedjelja, 15.04.2018.
VIDEO: Raptorsi nakon 17 godina čekanja napokon slavili u prvoj utakmici u seriji
Foto: EPA

Zvuči pomalo nevjerojatno, ali je istinito. Deset prvih utakmica u seriji zaredom Toronto Raptorsi su izgubili. Nakon 17 godina čekanja, napokon su slavili i to protiv Washington Wizardsa u susretu u kojem su plesali po rubu...

Možda je pobjeda Raptorsa na startu doigravanja protiv Wizardsa dobar znak za njih. Nikada ranije nisu uspjeli slaviti u prvoj utakmici prve runde doigravanja, a u zadnjih deset prvih utakmica serije upisali su poraz. Posljednji put seriju su otvorili pobjedom još 2001. godine u polufinalu Istoka protiv Philadelphije. 17 godina čekali su na novu pobjedu na otvaranju serije i napokon su je dočekali.

Igrači su bili jako dobro svjesni ovih podataka i htjeli su pod svaku cijenu prekinuti taj niz. Wizardsi nisu baš najjednostavniji protivnik na startu doigravanja, 2015. godine pomeli su Raptorse neočekivano glatko s 4-0, a ove sezone svaka momčad slavila je po dva puta iako u tim dvobojima nije bilo Johna Walla. S Wallom Wizardsi dobivaju dimenziju više, međutim u ovom susretu niti on nije ih spasio od poraza.

Inače susret je bio dramatičan od početka do kraja, momčadi su se izmjenjivale u vodstvu i za razliku od jednosmjernog dvoboja između Warriorsa i Spursa, ovdje je tek u zadnjoj dionici pala odluka o pobjedniku.

Raptorsi su u susret ušli bez Freda VanVleeta koji je lakše ozlijeđen, ali i bez njega su odradili dobar potez. Seriju su Wizardsi otvorili ekspresnom osobnom pogreškom Marcina Gortata, već u prvoj sekundi u skoku za loptu, centri gostiju u početku su lakoćom skupljali osobne pogreške i u početku susreta Toronto je imao dvoboj potpuno pod kontrolom. Krajem prve dionice Washington se počeo vraćati u susret da bi u drugoj serijom 13:0 stigao i do vodstva.

Sve do odlaska na odmor gosti su bili u prednosti i na poluvremenu su vodili 59:55. Brzo je Toronto uhvatio priključak na početku drugog poluvremena i sve do sredine posljednje dionice nitko se nije uspio odvojiti na više od pet razlike.

Trice igrača s klupe Delona Wrighta i CJ-a Milesa sredinom zadnje dionice pomogle su Raptorsima da se odvoje, pobjegli su na 103:96 i do kraja susreta Wizardsi više nisu zaprijetili.

Domaćin je ubaco čak 16 trica iz 30 pokušaja i to je bilo ključno. Wizardsi su ubacili dvostruko manje trica iz 21 pokušaja, a domaćin je imao i bolju pomoć igrača s klupe koji su sudjelovali s 42 poena, točno dvostruko više nego Washingtonovi.

Toronto su do pobjede predvodili Serge Ibaka s 23 poena i deset skokova te Delon Wright s 18 poena. Kod Wizardsa John Wall upisao je 23 poena i 15 asistencija (šut 6/20), a Markieff Morris dodao je 22 poena, 11 skokova i šest asistencija.

NBA:
Toronto Raptors - Washington Wizards 114:106 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!