Košarka

VIDEO: Pelicansi prvi do breaka, Blazersi bez rješenja za Anthonyja Davisa

Branimir Korać • nedjelja, 15.04.2018.
VIDEO: Pelicansi prvi do breaka, Blazersi bez rješenja za Anthonyja Davisa
Foto: EPA

Već prvog dana NBA doigravanja stigao je i prvi break u seriji. Portland Trail Blazersi izgubili su u svojoj dvorani od New Orleans Pelicansa koji tako preotimaju prednost domaćeg parketa...

Svi osim Portlanda slavili su na svom parketu prvog dana NBA doigravanja, a Blazersi su uz odrađenu lošiju utakmicu za njihove pojmove upisali poraz od Pelicansa. Prekasno je Portland ušao u utakmicu, Pelicansi su za razliku od domaćina igrali s više smisla i energije u većem dijelu susreta, a Blazersi su uz dosta loš šut kroz tri četvrtine samo tonuli sve dublje.

Portland je igrao jako dobro do završnice sezone kada je počeo padati, a to se povezuje dijelom i s ozljedom Mauricea Harklessa, igrača koji tiho odrađuje onaj nevidljivi dio posla i jako je bitan u Stottsovoj postavci igre. Ovdje bi definitivno bio od pomoći, no ovaj put njegov izostanak nije glavni razlog poraza na startu serije.

Jednostavno šuterski domaćin nije bio na pravoj razini, Pelicansi su bili puno učinkovitiji, Rondo je odlično razigravao, a nezaustavljivi Anthony Davis, Nikola Mirotić i Jrue Holiday punili su koš domaćina.

Prva dionica protekla je u ravnopravnoj igri s dosta izmjena u vodstvu da bi nakon toga Pelicansi preuzeli kontrolu nad susretom. Prednost je rasla, Portland se zakopavao i sve više zaostajao, a kada se probudio, bilo je prekasno za potpuni povratak. Iako je skoro uspio.

Sredinom treće dionice gosti su imali ogromnih 19 razlike da bi Portland polako počeo smanjivati zaostatak i prijetiti preokretom.

Kada se u posljednjoj dionici uspio spustiti na jednoznamenkasti zaostatak, javila se nervoza kod gostiju i Blazersi su na kraju dobili priliku za produžetak ili čak pobjedu. Na ulasku u zadnju minutu CJ McCollum ubacio je tešku tricu za smanjenje na 93:92 da bi nakon toga domaćin prokockao dva napada za preuzimanje vodstva.

12 sekundi prije kraja Davis je ubacio dva slobodna bacanja za 95:92, a nakon toga Jrue Holiday bilježi ključnu blokadu nad Patom Connaughtonom poslije čega Davis s linije slobodnih bacanja stavlja točku na i.

Davis je odradio sjajnu utakmicu s 35 poena i 14 skokova, Holiday je završio s 21 poenom, Nikola Mirotić sa 16 poena i 11 skokova, a Rajon Rondo upisao je 17 asistencija.

Kod Portlanda CJ McCollum ubacio je 19 poena, Damian Lillard 18 uz sedam skokova i sedam asistencija, a Jusuf Nurkić završio je s 11 poena i 11 skokova.

NBA doigravanje:
Portland Trail Blazers - New Orleans Pelicans 95:97 (0-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!