Košarka

Dario Šarić u društvu s velikim Allenom Iversonom: "S Embiidom ćemo biti nezaustavljivi u napadu"

Dario Dodić • nedjelja, 15.04.2018.
Dario Šarić u društvu s velikim Allenom Iversonom: "S Embiidom ćemo biti nezaustavljivi u napadu"
Foto: EPA

Jedan od junaka uvjerljive pobjede Philadelphia 76ersa u prvoj utakmici doigravanja protiv Miami Heata bio je Dario Šarić. Nakon susreta Šiši je prokomentirao sjajnu predstavu njegove momčadi i najavio što im protivnike čeka kada se vrati i Joel Embiid...

NBA doigravanje je neka sasvim drugačija zvijer. Tek u doigravanju počinje prava igra, tek se u doigravanju vidi vrijedi li netko ili ne. Dario Šarić vrijedi. Itekako.

Šišijeve brojke sinoć su u uvjerljivoj pobjedi bile odlične, ali i ono što brojke (barem ove jednostavne) ne mogu zorno dočarati bilo je na najvišoj razini. Lavovski se borio Dario, a kad ti se suigrač tako bori moraš mu se pridružiti, 76ersi su u drugom poluvremenu u kojem su razmontirali Heat izgledali kao s drugog svijeta, kemija je na vrhuncu, ruše se rekordi, a još čekaju Joela Embiida.

Dario je imao ovako statistički dobrih utakmica i u dosadašnjoj NBA karijeri, ali nikada nije bilo ovoliko važno. Sixersi su pri kraju Procesa, izgradili su momčad i sad se igra za velike stvari. Dario je u velikoj pobjedi bio velik. A zaboravlja se jedna ključna stvar - bio mu je ovo debitantski nastup u NBA doigravanju. I u debitantskom nastupu ubacio je 20 poena.

Znate li tko je prije njega u debitantskoj utakmici u doigravanju za Sixerse ubacio 20 ili više koševa? Od sezone 1963./1964. samo je jedan igrač to napravio - Allen Iverson. 19 godina kasnije Iverson je iz prvog reda gledao jednog momka iz Hrvatske, kojem je marketing za američke pojmove na niskoj razini, ali nitko nema toliko srce.

Mučio se na otvaranju Dario, mučili su se i Sixersi, ipak je to u srži mlada momčad: "Mučili smo se malo na početku. Bili smo u nekakvoj žurbi. Možda se radilo o nekakvom pritisku s obzirom da je bila u pitanju utakmica doigravanja. Druge momčadi imaju to iskustvo, ne igraju užurbano u doigravanju. U drugom smo poluvremenu na parket izašli kao grupa, kao muškarci", rekao je Šarić nakon sjajne predstave protiv Heata.

Zatrpali su tricama Sixersi goste iz Miamija, postavivši rekord franšize u doigravanju s 18 postignutih trica: "Imamo nevjerojatne šutere. Trudimo se naći igrače koji su otvoreni. Za nas šutere lako je igrati u ovakvoj momčadi", tako je i izgledalo sinoć.

A nakon utakmice u kojoj su postigli 130 koševa i tako nadmašili posljednjih 30-ak godina nastupa Sixersa u doigravanju podsjetio je Šiši na jednu bitnu stvar - još uvijek čekaju Joela Embiida: "Trenutno igramo nevjerojatno. Stvari idu u pravom smjeru. Još čekamo Joela da se i on uključi u ovo. Mislim da ćemo s Joelom u napadu izgledati nezaustavljivo."

Tko mu može proturječiti? I dalje je ovo mlada momčad, moguće su oscilacije, ali jedno je sigurno - ovi momci mogli bi daleko. Sa Šarićem u jednoj od glavnih uloga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Kvrga15.04.2018. u 17:36
    Ah...kad ne čitam s razumijevanjem :)
    Kvrga
  • Kvrga15.04.2018. u 17:35
    Iverson se nije ni rodio u sezoni 1963./1964...
    Kvrga
  • narada10815.04.2018. u 14:51
    sportnet, ne bojte se, zna insider ekipa u Americi, decki koji prate NBA svaki dan kakav je materijal Dario, a isto vazi i za Hezonju, ima pregrst detaljnih videa na youtube o njima
    narada108