Košarka

VIDEO: Čudesna trica Middletona za produžetak, Celticsi ipak do vodstva u seriji

Branimir Korać • nedjelja, 15.04.2018.
VIDEO: Čudesna trica Middletona za produžetak, Celticsi ipak do vodstva u seriji
Foto: EPA

Boston Celticsi sačuvali su prednost domaćeg terena protiv Milwaukee Bucksa tijesnom pobjedom na otvaranju serije. Unatoč trici Khrisa Middletona sa zvukom sirene za produžetak, Bucksi nisu uspjeli iskoristiti tu psihološku prednost te su poraženi u dodatnih pet minuta...

Odlično otvaranje serije prve runde doigravanja u Bostonu. Milwaukee Bucksi pokazali su kako Celticsi neće imati lagan posao, pošteno su ih namučili, a mogli su na kraju i oni do pobjede. Ipak u produžetku je Boston bio bolji sa 113:107, imao je petoricu prilično raspoloženih igrača i to je donijelo prevagu.

Iako su Celticsi igrali dobro tijekom setone i zauzeli drugo mjesto na Istoku, na kraju su ih mnogi vidjeli kao najpoželjnijeg nositelja u doigravanju. Naime silni problemi s ozljedama osakatili su Stevensovu momčad, Hayward, Irving , Smart, Theis, previše važnih igrača Bostonu nedostaje, ali i takav je dovoljno jak. Zamislite samo da je kompletan, tko bi ga zaustavio na Istoku?

U seriju protiv Milwaukeeja krenuo je odlično, vrlo brzo stvorio je razliku, ali do odlaska na odmor Bucksi su se vratili i preuzeli vodstvo.

U nastavku susreta Boston je vratio kontrolu nad rezultatom, praktički konstantno bio u vodstvu,a li u završnici su se Bucksi ponovno vratili. 11 sekundi prije kraja susreta Malcolm Brogdon ubacio je tricu za 96:96, Boston je krenuo u svoj posljednji napad koji tricom okončava Terry Rozier sekundu i pol prije kraja. Rozier je lakoćom izbacio Erica Bledsoea, vratio se korak unazad i zabio potpuno otvorenu tricu.

Činilo se da je tu priči kraj, ali Bucksi sa sirenom dolaze do produžetka. Očajnički je tricu ispucao Khris Middleton i pogodio za potpuni šok u dvorani.

Ako su gledatelji ostali razočarani i šokirani, Celticsi nisu. U produžetku su bili bolji, u zadnje tri minute Bucksi nisu imali nijedan ubačaj iz igre i Boston je serijom 9:2 otišao do pobjede.

Al Horford predvodio je Celticse s 24 poena i 12 skokova, Terry Rozier dodao je 23 poena, Marcus Morris 21 poen uz sedam skokova, Jaylen Brown 20 poena, a Jayson Tatum 19 poena uz deset skokova.

Kod Bucksa Giannis Antetokounmpo bio je na očekivanoj razini s 35 poena, 13 skokova i sedam asistencija, a Khris Middleton dodao je 31 poen, osam skokova i šest asistencija.

NBA:
Boston Celtics - Milwaukee Bucks 113:107 produžetak (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina16.04.2018. u 00:37
    nije toliko teško doći do pravih highlightsa utakmice: https://www.youtube.com/watch?v=TB4vs1u_cq0
    pikepiletina
  • pikepiletina16.04.2018. u 00:36
    na ovom videu nema te čudesne Middletonove trice. da, jer su ovo samo Bostonovi highlightsi
    pikepiletina