Tenis

Borna Ćorić rutinski preko francuskog veterana do drugog kola, Novak Đoković sljedeći protivnik

Branimir Korać • ponedjeljak, 16.04.2018.
Borna Ćorić rutinski preko francuskog veterana do drugog kola, Novak Đoković sljedeći protivnik
Foto: FaH

Borna Ćorić odigrao je vrlo dobar meč na otvaranju turnira u Monte Carlu. Prvi protivnik bio mu je Julien Benneteau, 36-godišnji Francuz, a Ćorić ga je svladao za nešto više od sat vremena...

Julien Benneteau je pri kraju karijere, a Borna Ćorić je u naletu i igra sve bolje. Osjetilo se to i u prvom kolu Monte Carla gdje je Borna lakoćom nadigrao iskusnog Francuza i upisao uvjerljivu pobjedu.

Benneteau je, doduše, imao ove sezone i nekih zvučnih pobjeda, svladao je Davida Goffina na Australian Openu pa tijesno u pet setova izgubio od Fabija Fogninija te je svladao Roberta Bautistu Aguta u Marseilleu. No to su bile pobjede na brzoj podlozi, na zemlji Benneteau ima puno lošije rezultate i na ovoj podlozi na ATP Touru posljednju pobjedu ostvario je još 2014. godine u prvog molu Monte Carla protiv Jürgena Melzera.

Ćorić je u ovaj dvoboj ušao kao naglašeni favorit i opravdao je tu titulu glatkom pobjedom. Dominirao je od početka do kraja meča i nije dopustio nikakve neugodnosti.

Embed from Getty Images

Do prvog breaka Borna je stigao u četvrtom gemu kada je došao do 0:40 i odmah oduzeo servis Benneteauu da bi nakon toga uslijedio jedini servis gem u prvom setu u kojem je imao manju krizu te je Francuz ekspresno vratio izgubljeni servis i smanjio na 3:2. No bilo je to sve što je Benneteau napravio do kraja seta, Ćorić je uzeo naredna tri gema uz dva breaka te poveo sa 6:2.

U nastavku meča nije se puno toga promijenilo. Za razliku od prvog seta, Ćoriću je bio dovoljan jedan break za stvaranje prednosti nakon čega je mirno dovršio posao. Kod 3:2 ponovno je stigao do 0:40, odmah iskoristio prvu break lotpu i nakon toga mirno dovršio posao.

Borna Ćorić tako prolazi u drugo kolo uz realizaciju break prilika 4/4 te općenito dosta kvalitetniji nastup od Benneteaua koji niti nije imao neka velika očekivanja od ovog turnira.

U drugom kolu Ćorića čeka puno teži posao igrat će protiv Novaka Đokovića koji je pregazio Dušana Lajovića sa 6:0, 6:1.

Monte Carlo, prvo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska) - Julien Benneteau (Francuska) 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!