Tenis

Čilić protiv Nishikorija za polufinale Monte Carla, Thiem zaustavio Đokovića

Branimir Korać • četvrtak, 19.04.2018.
Čilić protiv Nishikorija za polufinale Monte Carla, Thiem zaustavio Đokovića
Foto: EPA

Marin Čilić bez borbe je prošao u četvrtfinale Monte Carla te će najsvježiji dočekati svoj meč. Protivnik će mu biti Japanac Kei Nishikori...

Marin Čilić došao je do četvrtfinala turnira u Monte Carlu bez previše prolivenog znoja. Protivnik mu je u osmini finala trebao biti Miloš Raonić, međutim Kanađanin je odustao od nastupa i predao meč bez borbe zbog novih problema s ozljedom. Koljeno desne noge stvara probleme Raoniću i Čilić je dobio jedan dan odmora uoči četvrtfinala.

Novi protivnik Marina Čilića bit će Kei Nishikori koji je do četvrtfinala došao pobjedom protiv Andreasa Seppija. Nishikori se vraća nakon dugačke pauze, jedno vrijeme boravio je na Challengerima gdje je hvatao formu, a sada je počeo sve češće hvatati pobjede i u glavnom ždrijebu ATP turnira. Čilić i Nishikori posljednji put su se susreli još 2016. godine na završnom turniru sezone u Londonu gdje je Marin slavio u tri seta.

Embed from Getty Images

Uz dosta muke do prolaza je došao Grigor Dimitrov koji je u tri seta svladao Philippa Kohlschreibera. Bugarin je izgubio prvi set i u drugom je bio u zaostatku od breaka, ali uspio se oporaviti i na kraju nakon dva i pol sata borbe doći do pobjede.

U četvrtfinalu igrat će proitiv Davida Goffina koji ne briljira ove sezone, ali pokazuje da će dolaskom na zemljane terene ipak biti opasniji. Prošle godine ovdje je igrao polufinale i brani dosta bodova stoga mu je pobjeda protiv Roberta Bautiste Aguta bila prilično važna i do nje je i došao.

Embed from Getty Images

Zaustavljen je Novak Đoković koji je za protivnika imao Dominica Thiema, dobio prvi set nakon velike borbe u tie-breaku, ali nakon toga nije izdržao. Osjetilo se i da mu nedostaje snage, Thiem je to iskoristio i odnio pobjedu dobrim nastupom u drugom i trećem setu.

Thiema očekuje najteži mogući posao u četvrtfinalu, u pravoj poslastici igrat će protiv Rafaela Nadala. Nadal je nastavio s dobrim igrama rutinskom pobjedom protiv Karena Hačanova kojem nije prepustio niti set i bio najuvjerljiviji u osmini finala.

Embed from Getty Images

Potencijalni bratski dvoboj u četvrtfinalu neće se dogoditi. Alexander Zverev odradio je svoj posao i prošao dalje pobjedom protiv Jan-Lennarda Struffa, međutim Richard Gasquet bio je prejak za Mischu Zvereva.

Monte Carlo, treće kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 2) - Miloš Raonić (Kanada, 14) predaja Raonića
Kei Nishikori (Japan) - Andreas Seppi (Italija) 6:0, 2:6, 6:3
Grigor Dimitrov (Bugarska, 4) - Philipp Kohlschreiber (Njemačka) 4:6, 6:3, 6:4
David Goffin (Belgija, 6) - Roberto Bautista Agut (Španjolska, 11) 6:4, 7:5
Dominic Thiem (Austrija, 5) - Novak Đoković (Srbija, 9) 6:7(2), 6:2, 6:3
Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Karen Hačanov (Rusija) 6:3, 6:2
Alexander Zverev (Njemačka, 3) - Jan-Lennard Struff (Njemačka) 6:4, 4:6, 6:4
Richard Gasquet (Francuska) - Mischa Zverev (Njemačka) 6:2, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!