Tenis

Dominantni Nadal pomeo Thiema za novo polufinale Monte Carla

Petar Jenjić • petak, 20.04.2018.
Dominantni Nadal pomeo Thiema za novo polufinale Monte Carla
Foto: EPA

Odigrana su još dva četvrtfinalna meča Mastersa u Monte Carlu gdje smo, između ostalog, ponovno mogli vidjeti potpunu dominaciju Rafaela Nadala koji je pomeo Dominica Thiema u pohodu na 11. titulu u Kneževini. U drugom dvoboju Grigor Dimitrov u dva je seta bio bolji od Davida Goffina...

David Goffin i dalje nema pravog odgovora na igru Grigora Dimitrova, a Bugarin je danas stigao do sedme pobjede u osmom međusobnom dvoboju. Slavio je sa 6:4, 7:6 (5) nakon sat i 47 minuta provedenih na glavnom terenu u Monte Carlu.

Četvrti nositelj igrao bolje od belgijskog tenisača u prvom setu u kojem je stigao do vodstva 5:2. Iako je Goffin uspio vratiti break zaostatka, Bugarin uzvraća odmah u sljedećem gemu i koristi ukupno petu set loptu. Goffin je puno bolje igrao u drugom setu, poveo je s 5:1 i činilo se kako će se gledati odlučujući set.

Ipak, tako nije razmišljao Dimitrov koji je uspio osvojiti pet uzastopnih gemova, pritom spasivši tri set lopte protivnika. Drugi set stigao je do tie-breaka u kojem bugarski tenisač nije ispuštao vodstvo i u konačnici iskoristio drugu meč loptu.

"Osjećam da sam neke stvari napravio puno bolje nego u prethodnim mečevima. Krenuo sam jako dobro, ali kada igrate na zemlji svašta se može dogoditi, uvijek se morate boriti. Bio je fizički težak meč, ali sve što još mogu reći jest da sam danas napravio jako puno dobrih stvari", kazao je nakon meča Dimitrov.

Za ulazak u polufinale igrat će protiv Rafaela Nadala koji je potpuno pomeo Dominica Thiema. Austrijanac nije imao nikakve šanse protiv deseterostrukog osvajača ovog turnira i u konačnici je nakon samo 68 minuta igre osvojio tek dva gema.

Prvi od spomenuta dva stigao je u drugom setu pri vodstvu Nadala 3:0. Španjolac je lakoćom zaključio meč u svoju korist i nastavio pohod prema novoj titulu u Kneževini. U slučaju neosvajanja Roger Federer vratit će se na prvo mjesto ATP ljestvice.

Nešto kasnije posljednji četvrtfinale odigrat će Richard Gasquet i Alexander Zverev.

Masters Monte Carlo, četvrtfinale:
Grigor Dimitrov - David Goffin 6:4, 7:6 (5)
Rafael Nadal - Dominic Thiem 6:0, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!