Košarka

VIDEO: Jazzeri i Rocketsi do treće pobjede, nestvarna treća dionica slomila Timberwolvese

Branimir Korać • utorak, 24.04.2018.
VIDEO: Jazzeri i Rocketsi do treće pobjede, nestvarna treća dionica slomila Timberwolvese
Foto: EPA

Na korak do prolaza u polufinale konferencije stigli su Utah Jazz i Houston Rocketsi koji su upisali treće pobjede. Rocketsi su do slavlja došli uz čak 50 ubačenih poena u trećoj četvrtini u Minneapolisu gdje su potpuno razbili domaćina...

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 113:96 (3-1)

Jazzeri su na pragu novog iznenađenja i eliminacije Oklahoma City Thundera. Nakon što su Pelicansi pomeli treće nositelje Blazerse, na izlaznim vratima su i četvrti nositelji koji su glatko poraženi u četvrtoj utakmici.

Ovo je za Oklahomu treći uzastopni poraz, a Thunder nije ništa više niti zaslužio. Šuterski vrlo loša večer, tek 5/26 za tricu, osim toga samo deset asistencija što pokazuje kako protok lopte kod Thundera nije bio na visokoj razini. Jazzeri su s druge strane koristili prilike koje su se ukazivali, na ruku im je išla i loša večer Carmela Anthonyja koji je potrošio čak 18 lopti, a ubacio tek 11 poena.

Bolji ulazak u utakmicu Thunderu na kraju nije donio i pobjedu, imao je i vodstvo najvećim dijelom druge četvrtine, ali u završnici dionice domaćin se probudio i okrenuo utakmicu na svoju stranu.

Čak 11 uzastopnih napada Jazz je realizirao i to mu je donijelo preokret i vodstvo uoči poluvremena, nastavilo se u istom ritmu i u trećoj dionici te je konačno Gobertovim zakucavanjem zaokružena serija 20:3 za vodstvo 67:52.

Nakon toga više nije bilo nikakve dvojbe, prednost Utaha iznosila je i najviših 21 poen razlike te je domaćin mirno priveo posao kraju. Igralo se čvrsto, bez obzira na rezultatsku razliku, a jedan od onih koji su platili ceh takvoj igri bio je i Jae Crowder koji je isključen pet i pol minuta prije kraja zbog dvije tehničke pogreške.

"Tijekom cijele sezone pokušavamo kreirati što je više moguće otvorenih šuteva i uzimati ih, Nećete ih uvijek realizirati, ali morate pokušavati jer neki će ipak ući. U drugom poluvremenu to je jako dobro funkcioniralo i tu smo stvorili prednost", smatra Quin Snyder.

U njegovom sastavu Donovan Mitchell ubacio je 33 poena uz sedam skokova, Joe Ingles dodao je 20 poena, a Rudy Gobert 16 poena uz deset skokova. Kod Thundera Paul George upisao je 32 poena uz šest skokova, a Russell Westbrook 23 poena uz 14 skokova.

Minnesota Timberwolves - Houston Rockets 100:119 (1-3)

Na korak do prolaza došli su i Rocketsi koji su uzeli gostujuću pobjedu u Minneapolisu i odnose prednost 3-1 na svoj parket. U Houstonu će imati priliku završiti posao.

Dvoboj je odlučila nestvarna treća dionica Rocketsa koji su to razdoblje dobili s čudesnih 50:20 i ostali za poen kratki do rekorda Los Angeles Lakersa koji su 1962. godine u porazu od Pistonsa ubacili u jednoj četvrtini 51 poen. Ovdje su Rocketsi stali na 50 poena, ali važnije im je da su na kraju upisali pobjedu.

Na poluvremenu su imali samo poen prednosti, 50:49, da bi već na ulasku u zadnju dionicu vodili s ogromnih 104:69. Ulazak u drugo poluvrijeme za Rocketse je bio kao iz snova i teško ponovljivo, Timberwolvesi nisu niti shvatili što ih je pogodilo.

"Bilo je pravo vrijeme za takvo što, već dvije godine govorimo o četvrtini s 50 poena. Jak ritam, koncentracija i sve ono pozitivno na kraju su nam i donijeli takav ishod", istaknuo je nakon susreta Mike D'Antoni, a Chris Paul je dodao: "Moram još jednom pogledati tu četvrtinu. Jednostavno smo bili vrući."

Dok su Rocketsi sve pogađali i stvarali ogromnu razliku, domaćin je ušao u zamku forsiranja, pokušavao na silu spriječiti potop, ali nije išlo i sve više se uvlačio u ogroman zaostatak. Sve što je uspio je smanjiti minus u zadnjih 12 minuta.

James Harden predvodio je pobjednika s 36 poena i 5/11 tricom, Chris Paul ubacio je 25 poena uz šest skokova, šest asistencija, pet osvojenih lopti, a Clint Capela 14 poena i 17 skokova.

Kod Minnesote Karl-Anthony Towns ubacio je 22 poena uz 15 skokova, a Derrick Rose 17 poena uz šest skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!