Košarka

Čeka se službena potvrda: Dražen Anzulović izgledan nasljednik Skelina

Branimir Korać • utorak, 24.04.2018.
Čeka se službena potvrda: Dražen Anzulović izgledan nasljednik Skelina
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska košarkaška reprezentacija uskoro će napokon dobiti novog izbornika, a odluka je pala na Dražena Anzulovića. Potvrda bi trebala uslijediti narednim danima...

Dražen Anzulović uskoro bi trebao i službeno postati novim hrvatskim izbornikom. Trener koji je često bio dio stručnog stožera, radio je uz Jasmina Repešu i Aleksandra Petrovića, trebao bi dobiti priliku i kao prvi trener.

Anzulović ima dugačku trenersku karijeru, radio je u brojnim klubovima, godinama bio dio stožera reprezentacije i iako se ranije spominjao u kontekstu izborničkog mjesta, nikada nije dobio konačno povjerenje Stručnog savjeta.

U klupskoj karijeri radio je u Zagrebu, Ciboni, ruskom Uralu, Charleroiju, Donecku. Lietuvos Rytasu, Cedeviti te u konačnici poljskoj Dabrowi, a naslove prvaka osvajao je u Hrvatskoj i Belgiji.

Pred Anzulovićem je težak posao, mora popraviti ono što je pokvareno u prvim kvalifikacijskim dvobojima, a olakšavajući faktor mu je što bi ipak trebao imati širi kadar s NBA igračima u nastavku kvalifikacija.

Niti on neće imati posebno puno vremena za pripreme, jasno je da će u cijeloj priči veliku ulogu igrati i psihološki faktor, a Hrvatska u narednim susretima jednostavno nema nikakvo pravo niti na najmanji krivi korak jer bi to značilo oproštaj od nade za odlazak na Svjetsko prvenstvo koja je ionako sve manje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina25.04.2018. u 00:00
    još jedan pomoćnik
    pikepiletina
  • staropramen24.04.2018. u 19:20
    revolucionarno rješenje
    staropramen