Zimski sportovi

Hrvatska iznenadila Ukrajinu i došla do važne pobjede na Svjetskom prvenstvu u Litvi

Branimir Korać • srijeda, 25.04.2018.
Hrvatska iznenadila Ukrajinu i došla do važne pobjede na Svjetskom prvenstvu u Litvi
Foto: FaH

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu upisala je prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu IB divizije koje se održava u Litvi. Izabranici Enija Sacilotta iznenadili su Ukrajinu koja ih je dosad uredno pobjeđivala...

Ukrajina je dosad bila težak protivnik za Hrvatsku i svladala ju je prije dvije godine u kvalifikacijama za Olimpijske igre sa 6:0, a zatim i na Svjetskom prvenstvu 4:1. Ovaj put Hrvatska je bila bolja i zasluženo slavila 4:2.

Bio je to vrlo dobar nastup za Hrvatsku koja se polako diže i od reprezentacije koja je gubila od Srbije, ekipe iz divizije niže, svladala je danas Ukrajinu. Svjetsko prvenstvo otvorila je glatkim porazom od Litve, zatim je namučila Japan i od njega tijesno izgubila da bi sada upisala pobjedu protiv Ukrajine.

Početak susreta u velikoj mjeri odredio je kako će se stvari odvijati. Hrvatska je sjajno krenula i vrlo brzo došla do visokog vodstva 3:0 golovima Ivana Jankovića u powerplayju, Toma Zanoškog s igračem manje te Dominika Kanaeta.

Sve do posljednje trećine Hrvatska je držala to visoko vodstvo, a onda je Ukrajina uspjela smanjiti zaostatak na 3:2 preko Katryča i Nimenka.

Ipak Hrvatska je izdržala i na kraju golom Domena Vedlina u praznu mrežu slavila 4:2.

U sljedećem kolu Hrvatsku očekuje dvoboj protiv Estonije koja je svladala Ukrajinu i izgubila od Japana u produžetku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!