Tenis

Đoković poražen od 140. igrača svijeta, Nadal u dva seta do nove pobjede

Petar Jenjić • srijeda, 25.04.2018.
Đoković poražen od 140. igrača svijeta, Nadal u dva seta do nove pobjede
Foto: EPA

Odigrano je još sedam mečeva na ATP turniru u Barceloni, a do jedne od najvećih pobjeda u karijeri stigao je Martin Kližan koji je u tri seta svladao Novaka Đokovića. Niz pobjeda nastavio je Rafael Nadal koji je u dva seta bio bolji od sunarodnjaka Roberta Carballesa Baena...

Grigor Dimitrov iznenađujuće lako pobijedio je Gillesa Simona i prošao u sljedeće kolo. Bugarski tenisač za sati 23 minute došao je do pobjede od 6:2, 6:1 i tako upisao četvrto slavlje protiv Francuza u devetom međusobnom dvoboju, četvrto u posljednjih pet međusobnih dvoboja.

Simon je daleko od prave forme pa tako niti danas nije imao prave šanse protiv raspoloženog Bugarina koji je u cijelom meču spašavao tek tri break prilike protivnika. U prvom setu dva je puta oduzeo servis protivniku, a u drugom poveo je s 3:0 i do kraja bez problema održavao prednost.

Dominic Thiem nešto teže došao je do pobjede protiv domaćeg igrača Jaumea Munara, bilo je 7:6, 6:1. U prvom setu obojica su tenisača napravila po jedan break pa je set otišao u 13. igru. U dramatičnom tie-breaku Austrijanac je spasio jednu set loptu, a iskoristio svoju ukupno treću. Drugi set bio je prilično jednosmjerna ulica, Thiem je dva puta oduzeo servis protivniku i lakoćom zaključio meč u svoju korist.

Pravu formu nakon ozljede ne uspijeva pronaći Novak Đoković koji se od turnira morao oprostiti već u drugom kolu. Bolji od srpskog tenisača bio je Martin Kližan koji je slavio u tri seta (6:2, 1:6, 6:3) za sat i 47 minuta provedenih na terenu.

Nakon prva dva potpuno oprečna seta koja je svaki tenisač dobio s po dva oduzeta servisa, Kližan je odličnom igrom na vlastitom servisu u trećem uspio doći do pobjede. Izgubio je ukupno pet poena, a break je napravio u pravom trenutku, pri vodstvu 4:3.

Nakon osvajanja naslova u Monte Carlu Rafael Nadal nastavlja nizati pobjede. Najbolji španjolski tenisač u drugom kolu Barcelone bio je bolji od sunarodnjaka Roberta Carballesa Baena s dva puta po 6:4. Meč je trajao sat i 54 minute.

U prvom setu bolje je krenuo 77. tenisač svijeta koji je poveo s 2:0, međutim, Nadal uzvraća s četiri uzastopna gema i u konačnici koristi treću set loptu. Iako je u drugom setu zaostajao 3:1 Carballes vraća break zaostatka i dolazi do poravnanja. Ipak, Nadal već u sljedećem gemu uzvraća breakom i bez većih poteškoća zadržava servis do samog kraja.

Barcelona, drugo kolo:
Guillermo Garcia-Lopez - Kei Nishikori 6:3 predaja
Grigor Dimitrov (2) - Gilles Simon 6:2, 6:1
Dominic Thiem (3) - Jaume Munar 7:6 (8), 6:1
Martin Kližan - Novak Đoković (6) 6:2, 1:6, 6:3
Jozef Kovalik - Guido Pella 6:3, 6:3
Albert-Ramos Vinolas - Rogerio Dutra Da Silva 3:6, 6:4, 6:3
Rafael Nadal (1) - Roberto Carballes Baena 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!