Košarka

Wade: "Nije još vrijeme za odluku o umirovljenju, o tome ću brinuti kasnije"

Petar Jenjić • srijeda, 25.04.2018.
Wade: "Nije još vrijeme za odluku o umirovljenju, o tome ću brinuti kasnije"
Foto: EPA

Dwyane Wade odgovarao je na pitanja novinara poslije pete utakmice doigravanja u kojoj su Philadelphia 76ersi stigli do pobjede i izborili polufinale Istočne konferencije. Jedno od pitanja bilo je i ono o eventualnom umirovljenju, a sam Wade istaknuo je kako sada o tome ne želi razmišljati, već da će odluku donijeti krajem ljeta...

Philadelphia 76ersi noćas su zaključili prvu rundu doigravanja pobjedom i tako izbacili Miami Heat. Jedno od glavnih pitanja koje je bilo postavljeno Dwyaneu Wadeu poslije utakmice bilo je ono o eventualnom odlasku u košarkašku mirovinu.

Nakon što je zaključio 15. NBA sezonu Wade je rekao: "To mi trenutno nije u fokusu. Nakon završetka ove, moje 15. sezone, sjedim i razmišljam o tome, a zatim i o svojoj obitelji jer uvijek moram biti uvjeren da sam im blizu kada je to najpotrebnije."

"Philadelphia mi je draga i neću donositi neke prijelomne vijest ovdje. Žao mi je, ali o tome ću se brinuti kasnije", dodao je Wade koji će svoju odluku o umirovljenju donijeti koncem ljeta.

O momčadi Sixersa govorio je biranim riječima, ističući kako je pred njoj velika budućnost.

"Mislim da su sazreli kao igrači i naučili dosta stvari od nas veterana. Ako želite vidjeti dobre stvari, pogledajte njih, oni su budućnost NBA lige koja je u dobrim rukama", zaključio je Wade, a prenosi ESPN.

Eric Spoelstra bio je trener Wadeu na putu do dva od ukupno tri prstena koje ima u svojoj bogatoj karijeri. Ističe kako će se biti teško odvojiti od jednog od igrača koji je obilježio njegovu dosadašnju trenersku karijeru.

"Ne želim o tome govoriti, postat ću previše osjećajan ako sada počnem razmišljati o tome. Otkad se vratio u klub trudio sam se uživati. Nisam mislio da će se to dogoditi ove sezone, prije sam očekivao neko simbolično potpisivanje ugovora da karijeru zaključio kao igrač Miamija. Kad se to tako brzo dogodilo, odmah se uklopio i to dovoljno govori o njemu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!