Rukomet

Kreće Jarun kup, jedan od najjačih europskih turnira rukometa na pijesku

Sportnet • petak, 27.04.2018.
Kreće Jarun kup, jedan od najjačih europskih turnira rukometa na pijesku

Danas počinje Jarun Cup, najveći hrvatski pjeskaški turnir te jedan od najjačih u rukometu na pijesku u Europi. Od petka pa sve do utorka „Zagrebačko more“ ugostit će 78 momčadi u 7 dobnih kategorija koje će se boriti za titulu najbolje ekipe na turniru...

Osim hrvatskih, turnir će ugostiti i 10 međunarodnih sudaca te 5 službenih EHF delegata. Sustav natjecanja je takav da sve ekipe igraju međusobno u grupi, gdje onda najbolje prolaze u četvrtfinale, zatim u polufinale i na kraju u veliko finale.

Turnir otvaraju ekipe 2000. godišta koje će tempirati formu za nadolazeće Europsko prvenstvo u crnogorskom Ulcinju. Najveća borba odvijat će se u seniorskim muškim i ženskim kategorijama, gdje domaći Detono Zagreb želi nastaviti dominaciju na domaćem terenu.

Najzanimljivija grupa svakako je skupina A gdje se za dva mjesta koje vode u četvrtfinale bore čak 4 momčadi, dok će u skupini C prošlogodišnji finalist danski HEI beach handball pokušati ponovno iznenaditi prošlogodišnje polufinaliste BHC Sesvete.

U ženskoj konkurenciji favorit turnira je ekipa Kontesa Nera, a veliku prepreku u osvajanju turnira predstavljat će im ekipa Toyota MHC Dubrave koja dolazi u najjačem mogućem sastavu. Interesantan će biti i dvoboj u skupini B gdje će poljski Pyrki Poznan pokušati pobijediti srpsku ekipu BHC 2areg koja im je direktni konkurent za prvo mjesto u skupini.

Pridružite nam se na Jarunu i upoznajte ljepšu stranu rukometa.

Mario Lacković

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!