Zimski sportovi

Trojica napadača produžila vjernost Medveščaku za još jednu sezonu

Sportnet • petak, 27.04.2018.
Trojica napadača produžila vjernost Medveščaku za još jednu sezonu
Foto: FaH

Medveščakov roster za iduću sezonu popunjava se s poznatim licima. Nakon Oldena i Kudelke te velikog povratka Yanna Sauvea, vjernost Medvjedima produžili su i Mike Aviani, Mario Puskarich i David Brine.

"Zadovoljni smo što smo na našem rosteru za iduću sezonu uspjeli zadržati ovu trojicu igrača. Aviani se odlično prilagodio, proigrao u drugoj polovici prošle sezone te istu završio kao jedan od naša top četiri napadača. Nadamo se kako će svoj napredak nastaviti i u idućoj sezoni. Puskaricha su na žalost prošle sezone pratile neke ozbiljnije ozljede, no odlučio se vratiti u dobroj formi i pokazati koliko je dobar igrač. Drago nam je da se odlučio izboriti za svoje mjesto u momčadi i dokazati koliko vrijedi. Brine je vrhunski igrač čije kvalitete, snagu na ledu kao i to koliko je iskusan i važan igrač za našu momčad vjerujem svi znamo", izjavio je Medveščakov sportski direktor Aaron Fox.

Mike Aviani Medveščakoj M1 momčadi pridružio se na početku prošle, povratničke sezone u EBEL prvenstvo. Ovaj kanadski Hrvat, rođen u kanadskom New Westminsteru gdje se njegov otac Emilijo kao dijete doselio iz Hrvatske, u Medveščak je stigao iz Sjeverne Amerike. U svojoj posljednjoj sezoni na sjevernoameričkom kontinentu igrao je u ECHL-u točnije Florida Everbladesima i AHL-u odnosno Rochester Americansima za koje je odigrao 13 utakmica i postigao 5 bodova.

U EBEL prvenstvu prošle je sezone odigrao 50 utakmica i postigao 24 boda odnosno 10 golova i 14 asistencija. Nakon završetka EBEL sezone u dresu Medveščaka, kao igrač M2 momčadi po vodstvom trenera Danijela Kolomba, osvojio je regionalno IHL prvenstvo kao i naslov Prvaka Hrvatske!

U istoj sezoni kad i Aviani, Medvjedima se pridružio još jedan sjevernoamerički Hrvat, Mario Puskarich. Puskarich je u Medveščak stigao nakon desetogodišnjeg iskustva igranja u sjeverno-američkim ligama. Sin Davea i Sonye Puskarich svoje najbolje utakmice odigrao je u dresu Sveučilišta Vermont u NCAA ligi. U Medveščak je stigao iz ECHL-a točnije Manchester Monarchsa gdje je bio na kratkoj posudbi odigravši 11 utakmica i ostvarivši 7 bodova. S Monarchsima je stigao do konferencijskog finala.

U svojoj prvoj EBEL sezoni u dresu Medveščaka je odigrao 32 utakmice i postigao pet bodova (2 gola + 3 asistencije), a neko vrijeme bio je izvan leda zbog ozbiljnije ozljede.

David Brine već je dobro poznati starosjedilac u zagrebačkom Brlogu. Hrvatski reprezentativac, kojem su upravo nastupi u Medveščaku omogućili hrvatsko državljanstvo i nastupe za hrvatsku seniorsku reprezentaciju, u Zagrebu je prvo proveo dvije EBEL sezone (2011/12, 2012/13) da bi se ponovno vratio prošle (2017/18), povratničke sezone Medvjeda u EBEL. U Medveščak je tada pristigao nakon osvajanja trofeja u EIHL-u, britanskoj hokejaškoj ligi. U prošloj EBEL sezoni u dresu Medveščaka odigrao je 52 utakmice i postigao 8 bodova, jedan gol i sedam asistencija.

Novi-stari igrači momčadi će se pridružiti na okupljanju momčadi u kolovozu ove godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!