Nogomet

VIDEO: Leko čuva vrh u Belgiji, Klafurić doveo Legiju na prvu poziciju u Poljskoj

Branimir Korać • subota, 28.04.2018.
VIDEO: Leko čuva vrh u Belgiji, Klafurić doveo Legiju na prvu poziciju u Poljskoj
Foto: EPA

Hrvatski treneri i dalje odrađuju dobar posao pa je tako Club Brugge povećao prednost na vrhu ljestvice belgijskog prvenstva dok je Legia preuzela vrh u Poljskoj...

Club Brugge vratio se neporažen s gostovanja kod Genka čime je pobjegao drugoplasiranom Anderlechtu na velikih osam bodova prednosti. Do kraja su ostala samo četiri kola i sa svakim kolom Ivan Leko sve je bliže naslovu prvaka Belgije.

Genk s druge strane ostaje u borbi za europske pozicije, te ga očekuje žestoka bitka najvjerojatnije do posljednjeg kola.

U ovom dvoboju Club Brugge je prvi stigao do pogotka i to u 65. minuti preko Wesleyja, ali tu prednost zadržao je samo četiri minute, u 69. minuti poravnao je Leandro Trossard. U gostujućem sastavu Matej Mitrović ostao je na klupi.

U poljskom prvenstvu vrh je preuzela Legia koja se preporodila nakon promjene trenera. Nakon što je Dean Klafurić na klupi zamijenio Romea Jozaka, Legia bilježi samo pobjede, a slavljem protiv Korone 3:1 zasjela je na vrh s dva boda prednosti nad Lechom Nenada Bjelice.

U ovom susretu za pobjedu su pogađali Sebastian Szymanski, Jaroslaw Niezgoda i Miroslav Radović. Gosti su kraj susreta dočekali s igračem manje jer je isključen bio Ken Kallaste, a na 3:1 smanjio je na kraju Goran Cvijanović, bivši igrač Rijeke.

Eduardo da Silva i Domagoj Antolić kod domaćina ostali su na klupi dok je Oliver Petrak kod gostiju igrao do 59. minute kada ga je zamijenio upravo Cvijanović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!