Tenis

Slovenka i Francuskinja nakon višegodišnjeg čekanja do finala na WTA Touru

Mihaela Bradovski • subota, 28.04.2018.
Slovenka i Francuskinja nakon višegodišnjeg čekanja do finala na WTA Touru
Foto: EPA

U finalu WTA turnira u Istanbulu igrat će Pauline Parmentier i Polona Hercog, iskusne igračice koje posljednjih godina nisu došle ovako daleko na WTA Touru...

Iskusna Francuskinja Pauline Parmentier nakon deset godina čekanja napokon je dohvatila treće finale na WTA Touru. Davne 2008. godine osvojila je turnir u Bad Gasteinu pobjedom protiv Lucie Hradecke, godinu dana ranije u finalu Taškenta svladala je Viktoriju Azarenku i to su joj bila jedina finala dosad.

Sada je u Istanbulu došla do svog trećeg finala u karijeri i to pobjedom protiv sedme nositeljice, jedine preostale postavljene igračice u ždrijebu, Irine Begu sa 6:3, 6:4. Rumunjka je dan ranije imala težak meč protiv Donne Vekić, tamo se vraćala iz izgubljenih situacija, ali ovdje nije mogla.

Protivnica Francuskinji u finalu bit će još jedna igračica koja dugo čeka na titulu, Polona Hercog koja je prije šest godina zadnji put igrala u finalu i to u Bastadu gdje je svladala Francuskinju Mathilde Johansson koja je danas već u mirovini.

Hercog je u polufinalu odigrala odličan meč protiv Marije Sakkari, Grkinje koju je svladala u dva seta bez ijednog izgubljenog servis gema i sa spašenih sve četiri break prilike.

WTA Istanbul, polufinale:
Pauline Parmentier (Francuska) - Irina Begu (Rumunjska, 7) 6:3, 6:4
Polona Hercog (Slovenija) - Maria Sakkari (Grčka) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!