Automoto

Vettel i Hamilton kreću iz prvog reda, Nijemac najbrži u kvalifikacijama

Mihaela Bradovski • subota, 28.04.2018.
Vettel i Hamilton kreću iz prvog reda, Nijemac najbrži u kvalifikacijama
Foto: EPA

Najbrže vrijeme u kvalifikacijama za Veliku nagradu Azerbajdžana ostvario je Sebastian Vettel koji je tako stigao do pole positiona ispred Lewisa Hamiltona...

Pet momčadi u prvih deset i nitko od ostalih nije se uspio ugurati u zadnju rundu kvalifikacija u Azerbajdžanu. Najbrži su bili upravo oni od kojih se to očekivalo - Ferrari, Mercedes i Red Bull.

Posebno zadovoljan može biti Sebastian Vettel koji je ostvario najbrže vrijeme i odnio prvo mjesto s 0.179 sekundi prednosti nad Lewisom Hamiltonom. Hamilton ističe važnost utrke u Azerbajdžanu, u prve tri utrke Mercedes nije uspio doći niti do jedne pobjede i smatra kako je pravo vrijeme za to.

Neće biti jednostavno, Vettel je pokazao kako je brz i pokušat će doći i do treće pobjede ove sezone i tako povećati prednost u ukupnom poretku. Za potpuno zadovoljstvo u Ferrariju nedostajao je samo kvalitetan nastup Kimija Raikkonena koji je dobro odrađivao kvalifikacije do serije pogrešaka koja mu je odnijela čak i pole position i bacila ga na šesto mjesto.

Loša je to vijest za Raikkonena koji je tako propustio veliku priliku, ali osim toga utjecat će i na strategiju u utrci koja će se tako značajno razlikovati od one kakva je pripremana.

"Bilo je tijesno, napravili smo apsolutno sve što smo mogli da bi došli do najboljeg vremena. Protivnici su jako brzi, bili su takvi cijeli tjedan, ali napravit ćemo sve što možemo da otežamo život Sebastianu", istaknuo je Hamilton.

Kvalifikacije za VN Azerbajdžana:
1. Sebastian Vettel (Ferrari)
2. Lewis Hamilton (Mercedes)
3. Valtteri Bottas (Mercedes)
4. Daniel Ricciardo (Red Bull)
5. Max Verstappen (Red Bull)
6. Kimi Raikkonen (Ferrari)
7. Esteban Ocon (Force India)
8. Sergio Perez (Force India)
9. Nico Hulkenberg (Renault)
10. Carlos Sainz (Renault)
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!