Nogomet

Kek: "Znali smo i bolje igrati pa smo stradali"; Jurčević: "Imali smo prevelikih problema s ozljedama"

Sportnet • subota, 28.04.2018.
Kek: "Znali smo i bolje igrati pa smo stradali"; Jurčević: "Imali smo prevelikih problema s ozljedama"
Foto: FaH

Nakon osam dugih godina, Rijeka je konačno slavila protiv Dinama u prvenstvu na Maksimiru, a unatoč tome što njegova momčad nije igrala fantastično, trener Rijeke Matjaž Kek nije bio nesretan...

IZ MAKSIMIRA: Jan Šneler

Iako Dinamo i dalje ima veliku bodovnu prednost, jasno je kako prvenstvo još nije gotovo. Nakon što je prošlog kola Dinamo na Poljudu slavio protiv Hajduka, činilo se kao da će Modri lagano privesti prvenstvo kraju. Ipak, veliki problemi s ozljedama i kartonima skupo su stajali zagrebačku momčad.

"Sve to skupa je moglo dobro završiti. Osjećam žal što nismo došli barem do boda. Imali smo velikih problema, igrali smo s tri debitanta. Okrećemo se sljedećoj utakmici gdje ćemo biti kompletniji. Ovo je utakmica koja je izdvojena. Morate pogledati kakvu smo situaciju imali, koliko igrača nismo imali. To je utakmica, u kojoj osim bodova, možemo biti zadovoljni. Objektivno smo mogli doći do golova, kao i u utakmici protiv Osijeka", rekao je trener Dinama Nikola Jurčević.

Ako već nije bilo dovoljno što mu je nedostajalo desetak važnih igrača, Jurčević je u 25. minuti zbog ozljede morao izvaditi i Antu Ćorića. Trener Dinama otkrio je na konferenciji za novinare kakva je narav te ozljede kao i zašto nisu nastupili Borna Sosa te Filip Benković.

"Sosa i Benković imali su probleme na treningu koji su ih spriječili. Nadamo se da nije ništa ozbiljno. Ćorić...čini mi se da je patela, ali ništa više od toga ne znam", zaključio je Jurčević.

S druge strane, Rijeka ima razloga za slavlje. Ne samo što su prekinuli crni niz na Maksimiru u prvenstvu, nego su i vratili prednost Modrih na samo šest bodova. Trener aktualnih prvaka Matjaž Kek ipak ne želi razmišljati o obrani naslova.

"Lijepo je pobijediti na Maksimiru, i to čudo se dogodilo, da dobijemo u prvenstvu. Opasno smo živjeli u drugom poluvremenu. Znali smo i puno bolje igrati pa smo stradali. Ovoga puta smo mi zabili gol i čestitam igračima. Ne sanjam o naslovu prvaka, sanjam samo da ostanem zdrav. Bili smo prošle godine u situaciji da kako se približava kraj da je svaka utakmica teška. Ne zanimaju me kalkulacije, koliko smo bodova udaljeni ili koliko bježimo. Zanima me samo sljedeća utakmica u Kranjčevićevoj", istaknuo je trener Rijeke.

Primjetno je bilo da Rijeka nije dominirala, nije igrala izrazito napadački već se nakon postignutog pogotka malo zatvorila i nastojala što duže držati vodstvo. Takva igra možda nije atraktivna gledateljima, ali se isplatila. Tog stajališta je i trener Kek koji ne skriva da je to bio dio plana.

"Poslije svih promjena u ekipi, na ljeto i na zimu, došli smo do prepoznatljivosti, našli igrače. Igramo pragmatično, znamo da je rezultat bitan. Pokušavam dijeliti minutažu da dobijem informaciju za vrijeme koje nas čeka. Sada igramo na rezultat, možda se nekome ne sviđa, ali nekada treba i tako igrati. Samo s pobjedama će doći kvaliteta igre", dodao je Kek.

U narednom kolu Dinamo će igrati protiv Slaven Belupa u Koprivnici, dok će Rijeka na gostovanje kod Lokomotive u Kranjčevićevoj. Ono što može zabrinuti trenera Dinama jest činjenica kako je Dinamo izgubio već četvrtu utakmicu zaredom na Maksimiru. Nakon poraza od Hajduka, uslijedili su porazi od Lokomotive, Osijeka i sada Rijeke. Iako Dinamo ima dovoljnu prednost i najlakši raspored od svih momčadi koje su u igri za naslov, sigurno je kako u Dinamu neće mirno spavati.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!