Košarka

VIDEO: Draymond Green upisao se u povijest Warriorsa, Pelicansi bez šanse u prvoj utakmici

Petar Jenjić • nedjelja, 29.04.2018.
VIDEO: Draymond Green upisao se u povijest Warriorsa, Pelicansi bez šanse u prvoj utakmici
Foto: EPA

Golden State Warriorsi odličnom su predstavom započeli polufinale Zapadne konferencije. Pred svojim navijačima, prije svega zahvaljujući sjajnoj drugoj četvrtini i briljantnom Draymondu Greenu, slomili su otpor New Orleans Pelicansa i upisali uvjerljivu pobjedu 123:101...

Iako i dalje igraju bez Stepha Curryja Golden State Warriorsi odigrali su odličnu utakmicu u polufinalu Zapada protiv New Orleans Pelicansa. Branitelji naslova u Oracle Areni nadigrali su Pelicanse sa 123:101 i tako poveli s 1-0 u seriji.

"Samo smo se prilagodili igri bez Curryja. Nadam se da će se vratiti u utorak, ali i dalje imamo isti cilj čak i ako se ne vrati. Steph je napravio jako puno za momčad, ali i bez njega imamo dubinu, svi možemo razigravati", kazao je Klay Thompson nakon utakmice.

Već sada Warriorsi dominiraju, a povratkom jednog od najboljih igrača trebali bi biti još veća prijetnja za ostatak lige. Ključnim se pokazala druga četvrtina u kojoj su napravili razliku i sačuvali je do kraja.

Iako je Kevin Durant zaključio susret s 26 poena i 13 skokova, kao prvo ime susreta svakako treba izdvojiti Draymonda Greena koji je dodao 16 koševa, 15 skokova, 11 asistencija, tri ukradene lopte i dvije blokade.

Za ovaj triple-double Greenu je bilo potrebno tek nešto više od 30 minuta čime je postao prvi igrač Warriorsa koji je u doigravanju ubilježio ukupno četiri. Tako je prestigao Toma Gola koji je imao tri triple-double učinka. Spomenutom dvojcu priključio se Klay Thompson s 27 poena i šest skokova.

Anthony Davis predvodio je Pelicanse s 21 poenom, deset skokova, tri ukradene lopte i dvije blokade od čega je deset koševa stiglo već u prvoj četvrtini. Međutim, kao i ostatak momčadi u preostalom dijelu susreta mučio se s igrom u napadu. E'Twaun Moore dodao je 15 koševa, a Rajon Rondo devet poena, osam skokova i 11 asistencija.

Warriorsi su prvo poluvrijeme zaključili s 21 poenom prednosti, bilo je 76:55. Poluvrijeme su nevjerojatnim dalekometnim ubačajem zaključili Pelicansi koji u nastavku susreta nisu imali odgovora na igru Warriorsa.

Tako je Golden State postavio novi rekord po broju ubačenih poena u prvom poluvremenu, za tri koša nadmašio je učinak protiv Phoenix Sunsa iz 1994. godine. Uz to, za jedan poen postavio su rekord po broju poena u jednoj četvrtini, protiv Utah Jazza 2007. godine ubacili su 40 koševa.

NBA doigravanje, polufinale Zapada:
Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 123:101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!