Ostali sportovi

Hrvati pružili dobar otpor, ali Francuzi na iskustvo slavili

Sportnet • ponedjeljak, 30.04.2018.
Hrvati pružili dobar otpor, ali Francuzi na iskustvo slavili
Foto: EPA

Dobar otpor i kvalitetnu igru pružili su hrvatski igrači u drugom kolu skupine D Svjetskog prvenstva u stolnom tenisu koje se održava u švedskom Halmstadu...

PIŠE: Jan Šneler

Nakon sjajne jučerašnje pobjede protiv Austrije (3:0), Hrvatska je u drugom kolu skupine D poražena od Francuske 3:0. Iako se čini kako su hrvatski stolnotenisači prilično lako izgubili od Francuske, takav dojam ne odražava pravo stanje jer su se francuski igrači dobrano namučili.

Dobru priliku imali su hrvatski igrači u prva dva meča protiv francuskih kolega. Tomislav Pucar, izgubio je prvi set protiv favoriziranog Simona Gauzyja, no nakon treće dionice imao je vodstvo 2:1. Veliko iznenađenje bilo je vidljivo, dohvatljivo, no ipak je 10. stolnotenisač na svijetu uspio uhvatiti posljednja dva seta i slaviti s 3:2.

Ništa lošije nije počeo ni najbolji hrvatski stolnotenisač Andrej Gaćina. Protiv Emmanuela Lebessona poveo je s 1:0 u setovima. Ipak bolje rangirani Francuz ipak je bio prevelika prepreka za Gaćinu te je prilično rutinski slavio s 3:1 u setovima.

U trećem meču, Frane Kojić odlično je otvorio protiv Quentina Robinota. Prvi set uzeo je 26-godišnji hrvatski tenisač s 11:9 i dobro otvorio i drugi set. Fantastično je igrao Kojić i potpuno zasluženo osvojio i drugi set rezultatom 11:3. Takva igra bila je potrebna Hrvatskoj koja je bila blizu osvajanja poena i u prva dva meča.

U trećem setu, Robinot je bio bolji i iskoristio je prednost te došao do osvajanja seta sa 11:6. Nažalost, bilo je vidljivo kako je mladi hrvatski stolnotenisač, član austrijskog Kapfenberga pao u igri što je odlično iskoristio Robinot i s dva puta po 11:5 došao do slavlja u meču.

Danas Hrvatsku očekuje i susret protiv Poljaka, izrazito mladih i motiviranih. Ipak, kada bi Hrvatska slavila protiv Poljske, uz jučerašnju pobjedu protiv Austrije, bio bi to veliki korak prema sljedećem krugu. Napomenimo za kraj kako su mečevi na rasporedu od 19 sati, a Hrvatsku još u skupini očekuju dvoboji s Indijom i Južnom Korejom.

Svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu, 2. kolo:
Francuska - Hrvatska 3:0

Simon Gauzy (FRA) - Tomislav Pucar (HRV) 3:2 (11-4,9-11,10-12,11-8,11-8)
Emmanuel Lebesson (FRA) - Andrej Gaćina (HRV) 3:1 (8-11,11-9,11-7,11-3)
Quentin Robinot (FRA) - Frane Kojić (HRV) 3:2 (9-11,3-11,11-6,11-5,11-5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!