Nogomet

Svjetsko prvenstvo na Sportnetu - dva i pol mjeseca užitka za sportske zaljubljenike

Branimir Korać • ponedjeljak, 30.04.2018.
Svjetsko prvenstvo na Sportnetu - dva i pol mjeseca užitka za sportske zaljubljenike

Središnji sportski događaj 2018. godine je Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. Do početka je ostalo još mjesec i pol, a i Sportnet se užurbano priprema za sve ono što će nas očekivati u narednih dva i pol mjeseca...

Od 14. lipnja do 15. srpnja pozornost svjetske javnosti, ne samo one koja je opčinjena nogometom i sportom, bit će usmjerena prema Rusiji i Svjetskom nogometnom prvenstvu. 21. izdanje ovog velikog natjecanja održat će se u 11 gradova i na 12 stadiona, a jedino Moskva daje dva stadiona na kojima će se odigravati susreti.

Jedino se ljetne olimpijske igre mogu mjeriti s pozornošću koju privlači svjetsko nogometno prvenstvo i još jednom će cijeli svijet s velikom pozornošću pratiti što se događa u Rusiji. Među 32 reprezentacije koje sanjaju veliki rezultat bit će i Hrvatska koja je već standardan sudionik velikih nogometnih završnica.

Naravno, Sportnet će kao i obično opširno i detaljno pratiti sva događanja u Rusiji, a u cijelu priču ulazimo serijom najavnih tekstova koji će vas upoznati sa svim sudionicima SP-a, poprištu događanja, a kroz vremeplov ćemo vas provesti i kroz povijest ovog natjecanja.

Neposredno uoči početka Svjetskog prvenstva, Sportnet će ujedno osvanuti i u novom ruhu, redizajniran, moderniziran i prilagođen vremenu u kojem živimo i zahtjevima koje stavljate pred nas. Osvježena stranica, kao i forum, pružit će još bolji ugođaj praćenja svega što se događa u Rusiji.

U pripremi je više od 70 najavnih tekstova, svaka reprezentacija bit će pojedinačno predstavljena, gradovi, stadioni, prošla prvenstva kao i neki od upečatljivih trenutaka iz povijesti.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Inače, izbor Rusije za domaćina Svjetskog prvenstva nije prošao bez kritika, posebno nakon velikih afera koje su potresle Fifu te priča o kupovini glasova. Rusi su odnijeli pobjedu u konkurenciji ukupno četiri ponude, već u prvom krugu glasovanja dobili su najveću podršku ispred zajedničkih ponuda Portugala i Španjolske te Belgije i Nizozemske dok je Engleska tu imala najmanju podršku i bila praktički bez šanse unatoč praktički izrađenoj infrastrukturi.

U završnom krugu glasovanja tako se našla Rusija s jedne strane te dvije zajedničke ponude, a Rusi su osvojili ukupno 13 glasova dok su na drugom mjestu bili Portugalci i Španjolci sa sedam glasova. Zanimljivo, ruska ponuda na kraju je dobila i dva glasa onih koji su bili za Belgiju i Nizozemsku u prvom krugu.

U kvalifikacijama za nastup na Svjetskom prvenstvu našlo se svih 209 članica Fife, prvi put su sudjelovali i Gibraltar i Kosovo, a na kraju su 32 reprezentacije vizirale put za Rusiju. Rusija je bila siguran sudionik kao domaćin dok su preostale reprezentacije morale proći kroz žrvanj kvalifikacija. Neke od jakih reprezentacije su zapele u tom procesu i nisu uspjele izboriti nastup na SP-u koje će tako biti siromašnije za Italiju, Nizozemsku, SAD, Ganu, Obalu Bjelokosti, Kamerun...

Očekuje nas mjesec dana apsolutnog uživanja u nogometnim uzbuđenjima, a već od 30. travnja krećemo sa zagrijavanjem i upoznavanjem Rusije, sudionika, ali i prisjećanjem prošlih prvenstava.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!