Tenis

Jana Fett nastavila nizati pobjede protiv Vickery i prošla u drugo kolo Rabata

Branimir Korać • ponedjeljak, 30.04.2018.
Jana Fett nastavila nizati pobjede protiv Vickery i prošla u drugo kolo Rabata
Foto: EPA

Iako je Sachia Vickery ove sezone u boljoj formi te ima već dva polufinala na WTA Touru, Jana Fett nastavila je seriju pobjeda u međusobnim dvobojima...

Jana Fett igrat će u drugom kolu turnira u Rabatu. Prvo kolo donijelo joj je Amerikanku Sachiju Vickery, neugodnu igračicu koja je ove sezone dva puta bila u polufinalu na WTA Touru, pobjeđivala i Garbine Muguruzu i Agnirszku Radwansku, ali Fett je bila bolja.

Prošle godine tri puta je igrala protiv Vickery i tri puta ju je svladala, a tu seriju nastavila je i u Rabatu. Amerikanka je doduše napredovala, uspjela uhvatiti jedan set, ali to je bio maksimum.

Obje igračice imale su velikih problema na svom servisu, Fett je imala 12 neprisiljenih servis pogrešaka i sedam puta gubila je početni udarac, a Vickery je bila još lošija te je uz 42 posto pogođenog prvog servisa imala i 13 dvostrukih servis pogrešaka te je Fett imala realizaciju break prilika 9/21.

Hrvatska tenisačica imala je dobar ulazak u meč te je povela s 4:1 uz dupli break, Vickery je vratila jedan izgubljen i servis, ali ne i drugi te je Fett sa 6:2 izgubila prvi set.

U drugom setu Vickery je krenula bolje i Fett je bila ta koja je hvatala zaostatak, dva puta se vratila iz breaka minusa, međutim treći put nije uspjela i Amerikanka je izborila treći set.

U odlučujućem setu uloge su opet zamijenjene, Fett je bila u prednosti, Vickery se vraćala, ali nakon trećeg breaka hrvatska tenisačica uspjela je dovršiti posao i izboriti drugo kolo.

U drugom kolu igrat će protiv Timee Bacsinszky i Christine McHale, igračica koje su po formi poželjne protivnice.

WTA Rabat, prvo kolo:
Jana Fett (Hrvatska) - Sachia Vickery (SAD) 6:2, 3:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!