Ostali sportovi

Hrvatska odličnim nastupom srušila Poljsku, Austrijanci zakomplicirali situaciju

Branimir Korać • ponedjeljak, 30.04.2018.
Hrvatska odličnim nastupom srušila Poljsku, Austrijanci zakomplicirali situaciju
Foto: EPA

Hrvatska stolnoteniska reprezentacija očekivano je svladala Poljsku u trećem kolu grupne faze Svjetskog prvenstva. Situaciju su donekle zakomplicirali Austrijanci koji su svladali Francusku...

Nema nikakve dvojbe da će se do posljednjeg kola voditi velika bitka za mjesta u nokaut fazi Svjetskog prvenstva. Hrvatska je ubilježila drugu pobjedu, svladala je Poljsku s 3:0, jednako kao i Austriju prvog dana, a upravo Austrijanci zakomplicirali su cijelu priču glatkom 3:0 pobjedom protiv Francuske.

Južna Koreja potvrđuje status prvog favorita skupine i s razlogom ima maksimalan učinak te će vjerojatno i do kraja grupne faze zadržati prvu poziciju. Iza Korejaca vodit će se velika bitka, Francuska, Hrvatska i Austrija, pod uvjetom da Hrvatska i Austrija svladaju Indiju, do kraja će se boriti za te pozicije.

Međutim neće se niti Indijci predati, oni također vjeruju kako mogu do pobjede u ova dva susreta i dodatno zakomplicirati situaciju. Za Hrvatsku je situacija prilično jasna, teško je za očekivati pobjedu protiv prejake Južne Koreje i ako misli proći u osminu finala, morat će svladati Indiju.

Protiv Poljske Hrvatska je upisala očekivanu pobjedu, ponovno su je donijeli Andrej Gaćina, Tomislav Pucar i Frane Kojić koji su slavili u sva tri meča.

Gaćina je jedini morao igrati pet setova, ali on je imao i najtežeg protivnika u Jakubu Dyjasu. Dyjas se nije predavao, stvorio je dosta problema hrvatskom igraču, ali je ipak na kraju poražen s 11:8 u petom setu.

Tomislav Pucar i Frane Kojić bili su uvjerljiviji, obojica su slavili u četiri seta i to protiv mladih Mareka Badowskog i Patryka Zatowke.

Treće kolo, skupina D:

Hrvatska - Poljska 3:0

Andrej Gaćina - Jakub Dyjas 11:7, 8:11, 11:7, 11:13, 11:8
Tomislav Pucar - Marek Badowski 8:11, 11:9, 11:8, 11:6
Frane Kojić - Patryk Zatowka 11:7, 11:8, 3:11, 12:10

Ljestvica:
1. Južna Koreja 3-0
2. Francuska 2-1
3. Hrvatska 2-1
4. Austrija 1-2
5. Indija 1-2
6. Poljska 0-3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!