Košarka

VIDEO: Veliki povratak Stepha Curryja, Warriorsima i druga pobjeda protiv Pelicansa

Branimir Korać • srijeda, 02.05.2018.
VIDEO: Veliki povratak Stepha Curryja, Warriorsima i druga pobjeda protiv Pelicansa
Foto: EPA

Golden State Warriorsi svladali su New Orleans Pelicanse u drugoj utakmici polufinala Zapada i tako su stigli do 2-0 u seriji. Na sjajan način vratio se Stephen Curry koji je pokazao da je ozljeda iza njega...

Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 121:116 (2-0)

Vratio se Stephen Curry i to je najvažnija vijest za Golden State Warriorse. Curry se vratio kao da niti nije pauzirao, ponovno je bio pravi i predvodio je Warriorse te pokazao koliko im znači. Golden State je i bez njega uspješno odrađivao posao u doigravanju, a u ovom susretu samo je potvrdio kako će s njim Warriorsi biti još opasniji te će ih biti vrlo teško zaustaviti.

Pelicansi su pružali vrlo dobar otpor cijelim tijekom susreta, nisu dopustili Warriorsima veliko odvajanje i držali su utakmicu u neizvjesnosti. Međutim nije bilo dovoljno snage kako bi se ipak došlo do prve pobjede u Oaklandu.

New Orleans je četvrtinu i pol proveo u vodstvu, ali to smo često viđali kod Warriorsa koji su znali sporije ući u susret i onda početkom drugog poluvremena odvojiti se i preuzeti kontrolu. Ovdje su se uspjeli odvojiti tek sredinom posljednje dionice kada su napravili seriju 11:0 i pobjegli na 110:98.

U toj seriji ključnu ulogu igrali su Kevin Durant i Andre Iguodala, Durant je ubacio šest, a Iguodala pet poena i tu je susret praktički odlučen, pet i pol minuta prije kraja susreta.

Pelicansi su se približili na šest poena zaostatka tricom Anthonyja Davisa 36 sekundi prije kraja na 119:113, Draymond Green na drugoj strani ubacio je slobodna bacanja, a na samom kraju E'Twaun Moore tricom je postavio konačnih 121:116.

Warriorsi su uspješno odradili posao na svom parketu, bilo je teže nego u prvoj utakmici u kojoj su pregazili Pelicanse, ali ono što im je najvažnije, imaju 2-0 u seriji uoči puta u New Orleans.

Kevin Durant predvodio je strijelce s 29 poena, a tome je dodao šest skokova i sedam asistencija, Curry se vratio s 28 poena (5/10 trica) i sedam skokova, a Draymond Green 20 poena, devet skokova i 12 asistencija.

Kod Pelicansa Anthony Davis ubacio je 25 poena uz 15 skokova i pet asistencija, Jrue Holiday dodao je 24 poena uz osam skokova i osam asistencija dok je Rajon Rondo dodao 22 poena, 12 asistencija, sedam skokova i pet osvojenih lopti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!